Nyt on poikkeuksellisen kuumaa: 30 asteen helteitä ja trooppisia öitä – sitten saapuvat rankkasateet ja ukkoskuurot

Melkein koko viikko on Pirkanmaalla helteinen, ja öisinkin lämpötila voi pysyä 20 asteen paremmalla puolella. Keskiviikolle on luvassa sadevaroitus.

Wivi Lönnin koulun oppilaat Veikko Hautsalo (vas.) ja Simo Riihelä pääsivät liikuntatunnilla rantalentopallon jälkeen vilvoittelemaan Pyhäjärveen Tampereen Eteläpuistossa 15. elokuuta.

15.8. 14:30 | Päivitetty 16.8. 7:01

Aamulehti

Melkein koko tämä viikko on Pirkanmaalla helteinen ja poutainen. Tulevat noin 30 asteen lähipäivät ovat jopa poikkeuksellisen kuumia elokuuksi, kertoo ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Parviainen.

Lämpötilat ovat tavallista korkeampia myös yöllä, ja ennusteen mukaan lähelle trooppisen yön lämpötiloja päästään ainakin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Trooppisen yön aikana lämpötila ei laske alle 20 asteen. Myös keskiviikon ja torstain välinen yö on lämmin.

”Melkein koko viikko pyöritään 25–30 asteen välillä. Viikonloppuna lämpötila voi laskea alle 25 asteen”, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Cecilia Woff.

Keskiviikolle sadevaroitus

Viikko alkaa Pirkanmaalla poutaisena, mutta erityisesti keskiviikkona on suuri todennäköisyys rankoille sade- ja ukkoskuuroille. Vettä voi tulla 20 milliä tunnissa, ja taajamatulvan riski on olemassa taajama-alueilla, kertoo Woff.

Tämän hetken ennusteen mukaan metsäpalo- ja hellevaroitukset ovat voimassa Pirkanmaalla maanantaista keskiviikkoon. Varoitukset ovat voimassa myös perjantaina. Torstaina voimassa on metsäpalovaroitus. Keskiviikolle on voimassa myös sadevaroitus.

Lue lisää: Helteitä voi olla Pirkanmaalla jo viikonloppuna – Suomessa eletään nyt poikkeuksellisen lämmintä elokuuta

Oikaisu 15.8.2022: Veikko Hautsalon sukunimi oli kirjoitettu kuvatekstissä alun perin väärin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut