Pirkanmaalla voidaan päästä maanantaina hellelukemiin, mutta sen jälkeen viilenee

Sää on alkavalla viikolla Pirkanmaalla epävakainen.

Tältä sää näytti Tampereen Keskustorilla sunnuntaina 24. heinäkuuta ennen iltayhdeksää.

24.7. 20:42

Ensi viikko alkaa Pirkanmaalla lämpimänä, mutta sitten sää viilenee, kertoo Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Juha Jantunen sunnuntaina. Maanantai on Pirkanmaalla lämmin ja poutainen. Parhaimmillaan silloin voidaan yltää hellelukemiin 25 asteeseen.

”Tiistaina lännestä on tulossa sateita ja ne voivat olla jatkuvia iltapäivällä ja illalla Pirkanmaalla. Tiistaina on myös ukkosen mahdollisuus”, Jantunen kertoo.

Loppuviikko on enimmäkseen poutaista ja lämpötilat laskevat. Keskiviikkona ja torstaina sää alkaa viilentyä sen verran, että päivälämpötilat saattavat jäädä alle kahdenkymmenen asteen. Silloin on myös sadekuurojen mahdollisuus.

”Viikonloppuna lämpötila voi vähän nousta. Sää on kaikkiaan vaihteleva ensi viikolla.”

Samankaltaista säätä on luvattu myös muualle Suomeen ja maanantai on maan etelä- ja keskiosissa sunnuntaita lämpimämpi, ja lämpötila voi nousta hellelukemiin. Tiistaista eteenpäin sää näyttää epävakaiselta koko maassa.

Foreca kertoi aiemmin tällä viikolla, että heinäkuun viimeinen viikko on Suomessa 1–3 astetta keskimääräistä viileämpi. Muun muassa liikkeellä olevat sateet laskevat lämpötilaa.

Tyypillinen lämpötila heinäkuun viimeisellä viikolla on maan etelä- ja keskiosassa 22 asteen vaiheilla, Koillismaalla ja Keski-Lapissa noin 20 astetta, Pohjois-Lapissa 16–20 asteen tietämillä ja Kilpisjärvellä alle 16 astetta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut