Tekeekö helle paluun Pirkanmaalle? Meteorologi kertoo, mitä loppuviikon säältä on odotettavissa

Torstaina on viikon paras rantapäivä.

Huomiselle ennustetut hellelukemat saattavat houkutella tamperelaisia uimavesien äärelle. Kuva otettu 26. kesäkuuta Tampereen maauimalassa.

20.7. 13:18

Aamulehti

Viime viikot ovat olleet sään puolesta suhteellisen viileitä ja sateisia Pirkanmaalla. Kelit vaikuttaisivat kuitenkin olevan muuttumassa, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tomi Laurinen.

”Tänään keskiviikkona ei päästä vielä hellelukemiin, mutta huomenna ja ylihuomenna lämpötilat nousevat yli 25 asteen.”

Laurisen mukaan on vielä vaikea ennustaa, millä paikkakunnilla mitataan korkeimmat hellelukemat. Kolmenkymmenen asteen rajaa tuskin kuitenkaan rikotaan.

”Se on vielä vähän kiikunkaakun, mutta uskoisin, että Pirkanmaan eteläosissa liikutaan noin 28–29 asteen lukemissa. Pohjoisosissa saattaa olla hieman viileämpää”, hän kertoo.

Kesäkuun loppupuolella Pirkanmaallakin koettiin yli 30 asteen helteitä. Tuolloin Tampereella mitattiin korkeimmillaan jopa 31,7 asteen lukemat ja Pirkkalassa 31,3 asteen lämmöt. Onko tulevista helteistä odottavissa yhtä ennätyksellisiä?

”Lähelle niitä päästään varmasti, mutta tuskin kuitenkaan niiden yli, sillä kaikista kuumimmat ilmamassat näyttäisivät menevän alueen ohitse”, meteorologi povaa.

Kohta sataa

Mikäli meteorologin ennustuksia on uskominen, on torstaina varsinainen rantapäivä.

”Silloin pitäisi olla todella aurinkoista. Perjantaina saattaakin sitten olla jo enemmän pilveä, kun sade- ja ukkoskuuroalueet alkavat lähestyä pohjoisesta. Mitään tasaista harmautta ei kuitenkaan ole odotettavissa”, Laurinen lupaa.

Hänen mukaansa Pirkanmaan hellekelit loppuvatkin lauantaille.

”Lämpimät ilmat lähtevät sateiden ja ukkosten mukana perjantaina. Lauantaina lännestä leviää laaja ukkos- ja sadekuuroalue.”

Vaikka helteet jäävätkin Laurisen mukaan ”lyhytaikaiseksi pulssiksi”, ei sää kuitenkaan viilene viikonloppua kohti kuljettaessa mitenkään poikkeuksellisen paljon.

”Palataan aika tavanomaiseen kahdenkymmenen asteen ympäristöön”, meteorologi kertoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut