Ennuste juhannuksen säästä teki täyskäännöksen vuorokaudessa – nyt meteorologilla on varovaisen hyviä uutisia kesäsäästä nauttiville

Toistaiseksi sääennusteet lupaavat juhannukseksi lämpöä ja aurinkoa. Meteorologi kuitenkin muistuttaa ennusteiden olevan vielä epävarmoja.

Sääennusteet näyttävät vielä ainakin viikkoa ennen juhannusta lupaavilta. Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Laura Tuomola uskalsi luvata varovaisesti kaunista juhannussäätä. Kuva otettu kesällä 2021.

17.6. 19:36

Aamulehti

Tällä hetkellä tulevan juhannuksen sää näyttää mainiolta, sanoo päivystävä meteorologi Laura Tuomola Ilmatieteen laitokselta. Hän kuitenkin muistuttaa, että näin viikko ennen juhannusta ennusteet ovat vielä epävarmoja.

”Ennusteet ovat muuttuneet viimeisen vuorokaudenkin sisällä paljon, mutta nyt näyttää, että molemmat juhannuspäivät olisivat poutaisia koko Suomessa. Kivaa juhannussäätä olisi siis luvassa”, Tuomola sanoo.

Tuomolan mukaan sekä juhannusaattona että juhannuspäivänä lämpötilamittari ylittää 20 astetta. Juhannuslauantai voi olla vielä perjantaita selkeämpää ja aurinkoisempaa.

”Lapissakaan ei näytä kovin kylmältä, ja siellä lämpötila olisi noin 18 astetta. Lounaisrannikolla näyttää lämpimimmältä, ja siellä voi olla 24 astetta.”

Lue lisää: Pirkanmaalla on tehty kesän ensimmäiset sinilevähavainnot – levää löytynyt kahdesta paikasta

Saderintama vaihtelee paikkaa

Tuomola kertoo, että Suomen eteläpuolella näkyy tällä hetkellä saderintama. Vielä loppuviikosta näytti siltä, että sen sateet voivat osua juhannuksena myös Suomeen. Nyt rintaman paikka on kuitenkin siirtynyt.

”Vasta ensi viikolla voi sanoa tarkemmin”, Tuomola huomauttaa.

Sääennustemallit yltävät juuri ja juuri juhannuksen jälkeiseen sunnuntaihin, ja Tuomola kertoo, että toistaiseksi sunnuntainakin sää näyttää selkeältä. ”Pitäisi olla hyvät ajokelit juhannuksen paluuliikennettä ajatellen.”

Viikko vaihtuu sateisena

Juhannusta edeltävä viikonloppu on kuitenkin ollut Pirkanmaalla sateinen. Myös sunnuntaina voi tulla joitakin sadekuuroja. Sadekuurot voivat jatkua niin ikään vielä maanantaina aamulla. Viikonvaihteen lämpötilat keikkuvat reilussa 15 asteessa.

”Juhannusviikko näyttää poutaiselta. Lämpötilat ovat alkuviikolla maltillisempia, ja perjantaina sekä lauantaina on lämpimintä”, Tuomola kertoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut