Pysyykö kiekkokansa sunnuntaina kuivana Keskustorille asti? Kysyimme asiaa meteorologi Juha Föhriltä ja näin hän vastaa

Sateenvarjot kannattaa ottaa illalla ulkokatsomoihin mukaan, mutta ei niitä todennäköisimmin tarvitse aukoa.

Sunnuntai-iltana jännitetään jääkiekon MM-kisojen finaalia todennäköisimmin kuivassa säässä. Kuva kisakatsomosta otettu Tampereella 24.5. ennen Tsekki-peliä.

28.5. 20:18

Aamulehti

Helliikö kiekkokansaa sunnuntaina poutainen suvisää vai tiputtaako taivaalta vettä? Kysyimme asiaa sääennusteiden Antero Mertarannalta eli Forecan meteorologi Juha Föhriltä.

Ensin hyvät uutiset: yhtenäistä sadealuetta ei ole tulossa Tampereen päälle sunnuntaiksi. Sitten huonot: paikallisia sadekuuroja ei voi mitenkään poissulkea.

”Ei kannata liian huonoa kuvaa kuitenkaan maalata. Eivät kuurot välttämättä osu siihen kohtaan, missä eniten juhlitaan mestaruutta”, Föhr sanoo.

Hänen mukaansa Tampere seutukuntineen on sunnuntaina sadealueen reuna-aluetta. Varmimmin taivaalta tulee vettä Tampereelta pohjoiseen ja itään päin mentäessä.

"Ei Tampere mikään sadekuuroisin paikka näytä huomenna olevan. On pienestä kiinni. Toivottavasti kuuroja ei tule ollenkaan Tampereen keskustassa.”

Todennäköisimmin kuuroja tulee iltapäivällä, jos on tullakseen. Finaalipelin alkamiseen mennessä ne lienevät jo kuivuneet, joten ulkokatsomoissa ei välttämätä tarvitse istua sadetakki päällä ja kumisaappaat jalassa.

”Kun mennään tarpeeksi iltaan, on selvästi poutaisempaa. Pienenpieni sadekuurojen mahdollisuus toki on”, Föhr sanoo.

Hallalta vältytään yölläkin

Lämpötila riippuu pilvisyyden määrästä. Tällä hetkellä ”valistunein arvaus” iltapäivän korkeimmaksi lämpötilaksi on Föhrin mukaan 16 astetta.

”Jos on tarpeeksi paikallisesti auringonsäteilyä, lämpötila voi olla jopa 18 astetta.”

Ilta ja yö eivät ole hyytävän kylmiä, päinvastoin. Föhr sanoo, että ilmamassa on suhteellisen lämmin. Niille, jotka valvovat auringonnousuun asti, on luvassa kylmimmillään 7 asteen lämpötiloja.

”Mitään hallalämpötiloja ei ole mahdollista saada, ja jos ajatellaan aikaa, jolloin juhlijoita enimmäkseen on liikenteessä, kymmenisen astetta on odotettavissa.”

Lippua pitää liehuttaa itse

Tuuli on Föhrin mukaan sunnuntaina ”tyynehkö”. Tampereelle saattaa silti syntyä paikallisia tuulia. Näsijärven ja Pyhäjärven vesi on kylmää, mutta aurinko lämmittää päiväaikaan maan pintaa. Kun lämmin ilma nousee ylös, puhaltaa järviltä kylmää ilmaa tilalle.

”Ei sää tuuleton ole tästä syystä, mutta illaksi tämä vaikutus vähenee tai jopa lakkaa. Kun ollaan ihan illassa, saatetaan lähestyä jo ihan tyyntäkin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut