Lämpö helli Pirkanmaata perjantainakin, mutta vappu­viikoksi säässä tapahtuu käänne – ”Öisin voi tulla räntää tai lunta”

Kulunut viikko on ollut vuodenaikaan nähden tavanomaista lämpimämpi. Viikonlopun aikana sää muuttuu, ja ensi viikolla voi olla öisin jopa viisi astetta pakkasta.

Vappua vietettiin viime vuonna Tampereella pilvisessä säässä. Lämpöasteet jäivät alle kymmeneen.

22.4. 11:28

Aamulehti

Pirkanmaalla nautittiin lämmöstä perjantaina. Lämpötilat nousivat iltapäivällä 15 asteen tuntumaan. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa ennakoi aamulla, että tämän kevään lämpöennätys saattaa mennä rikki, mutta aivan siihen ei päästy.

Tiistaina ja keskiviikkona rikottiin jo 15,1 lämpöasteen raja. Kulunut viikko on ollut Viljanmaan mukaan vuodenaikaan nähden tavanomaista lämpimämpi.

Säässä tapahtuu kuitenkin viikonlopun aikana jo muutos, kun viileämpi ilma virtaa pohjoisesta Suomeen. Jo perjantai-iltapäivän ja -illan aikana Pirkanmaalla voi muodostua yksittäisiä sadekuuroja.

Lue lisää: Kevät on täällä! Tamperelaiset nauttivat aurinkoisesta pääsiäispäivästä rannoilla ja puistoissa – Katso kuvakooste

Lumisateet mahdollisia

Lauantaina pilvisyys on Viljamaan mukaan jo runsaampaa, ja lämpötilat jäävät noin kymmenen asteen tuntumaan. Sunnuntain vastaisen yön aikana sää jälleen selkenee, mutta lämpötilat jäävät alle kymmenen lämpöasteen tuntumaan.

Baltian yli lähestyy sunnuntaina sadealue etelästä, mutta Viljamaan mukaan se saavuttaa lähinnä Suomen eteläosat sunnuntai-illan aikana. ”Maanantai on Pirkanmaalla vielä poutainen ja hyvinkin selkeä.”

Viljamaan mukaan on mahdollista, että sadealue saapuu maanantaina myös Pirkanmaalle, mutta ennuste on vielä hyvin epävarma.

Yöpakkaset jatkuvat ensi viikollakin, ja lämpötilat voivat laskea öisin jopa viiteen asteeseen etenkin viikon puolivälistä eteenpäin. Ensi viikko ylipäätään on Viljamaan mukaan hyvin epävakaista. ”Ajoittain voi tulla vesisateita, öisin voi tulla räntää tai lunta.”

Mahdolliset sateet ovat kuitenkin kuurottaisia eli sademäärät jäävät hyvin vähäisiksi.

Vappu näyttää alustavien ennusteiden mukaan pilviseltä, ja sunnuntaina voi tulla vettä iltapäivällä. ”Ylin lämpötila on (vappuna) kahdeksan asteen kieppeillä.”

Lue lisää: Pukeeko Tampereen superkevät Hämeensillan patsaat taas pelipaitoihin? – kysyimme, kuka patsaita saa pukea ja milloin

Lue lisää: Suomen suurin opiskelijavappu polkaistiin keskiviikkona käyntiin Hervannan kampuksella – katso riemastuttava kuvakooste tunnelmista: ”Tätä on odotettu kolme vuotta”

Juttua päivitetty 22.4. kello 21.56: Lisätty juttuun tieto, ettei kevään lämpöennätys rikkoutunut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut