Pääsiäistä jatketaan aurinkoisessa säässä – loppuviikolla Suomessa jopa lähelle 20 asteen lukemia

Ensimmäisenä pääsiäispäivänä lämpimimmät lukemat mitattiin Pohjois-Pohjanmaalla Haapavedellä, jossa lämpötila kohosi 13,5 asteeseen. Tampereella jäätiin pari astetta Suomen korkeimmista lukemista.

Pyöräilijöitä Vanhankaupunginkoskella Helsingissä pääsiäissunnuntaina 17. huhtikuuta 2022.

17.4. 20:36

Helsinki

Aurinkoinen sää on hemmotellut pääsiäisen ulkoilijoita. Ilma lämpenee päivä päivältä myös alkavalla viikolla, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Hannu Valta.

”Lämpimiä lukemia on ollut. Pohjois-Pohjanmaalla Haapavedellä mitattiin kaikkein korkein lämpötila, 13,5 astetta. Rovaniemelläkin 13,4 astetta ja Pellossa 12,8 astetta, eli ihan Lappia myöten ollaan oltu yli kymmenessä asteessa”, Valta kertoi hieman viiden jälkeen iltapäivällä sunnuntaina.

Tampereen Härmälässä lämpötila nousi iltapäivällä 11,3 asteeseen. Tampere-Pirkkalan lentoasemalla lämpöä oli enimmillään 10,6 astetta.

Uusi viikko alkaa päivä päivältä lämpenevässä säässä

Poutaa ja aurinkoista säätä on luvassa laajalti koko maahan myös alkavalla viikolla. Hajanainen pilvi- ja sadealue kulkee Lapin yli maanantain vastaisen yön aikana.

Meteorologin mukaan alkuviikosta lämpötilat kohoavat mahdollisesti 15 asteen yli lännessä ja lounaisessa Lapissa. Keskiviikon ja torstain aikaan lämpötila voi kohota korkeimmillaan lähelle 20 astetta.

”Jokainen päivä on varmaankin hiukan edellistä lämpimämpi.”

Tampereen seudulle ennuste lupaa korkeimmillaan noin 15:n asteen lämpötiloja.

Loppuviikosta sää viilenee mahdollisesti taas.

”Mutta ainakin siihen asti on varsin keväistä säätä”, Valta kertoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut