Jäätävä vesisade tekee kelistä Pirkanmaalla nyt vaarallisen, ja lisää sateita on luvassa: ”Voi olla aika voimakkaitakin kuuroja”

Pirkanmaalla varoitetaan vaarallisesta liikennesäästä. Perjantaina sateet tulevat aamulla vielä pääasiassa vetenä, mutta illan aikana mahdollisuus lumisateille kasvaa. Lauantaina luvassa lienee olevan jo ”täyttä lunta”.

Harmaata ja sateista. Tällaisena näkymä Siperia-liikekeskuksesta avautui Tampereen Keskustorille perjantaina aamulla.

8.4. 8:05

Aamulehti

Pirkanmaalle on annettu varoitus vaarallisesta liikennesäästä. Jäätävä vesisade tekee kelistä huonon. Ilmatieteen laitoksen mukaan liikenteessä voi olla suuria häiriöitä ja onnettomuusriski on huomattava.

Päivystävä meteorologi Juha Föhr Forecalta sanoo, että Suomessa on liikkeellä useampia sadealueita. Niistä ensimmäinen on nyt Pirkanmaan yllä. Perjantaina aamulla vettä voi sataa reippaastikin.

”Jatkuvan sateen alue on päällä ja kun siitä päästään, heti aamun jälkeen ellei jo aamun aikana, voi olla jopa hetken poutaista”, Föhr kertoo. ”Sitten sateet jatkuvat kuuroluontoisempina. Voi olla aika voimakkaitakin kuuroja.”

Sateita, niiden eri olomuodoissa, on luvassa myös tulevina päivinä. ”Mutta näin vetistä on vain perjantaina.”

Lue lisää: Perjantaina sataa lunta, muttei läheskään yhtä paljon kuin tiistaina – myräkkä oli ”jopa harvinaisen voimakas”

Lauantaina jo ”täyttä lunta”

Lämpötila liikkuu Pirkanmaalla perjantaina 3–4 asteen tuntumassa. Illalla lämpötila painuu nollaan, yöllä voi olla pientä pakkasta. Föhr sanoo, että sateiden olomuoto muuttuu lämpötilan mukana.

Perjantaina illalla Pirkanmaata kastelevat sateet voivat muuttua lumeksi – tai märäksi lumeksi. Lauantaina taivaalta lienee olevan tulossa jo ”täyttä lunta”, kuten Föhr asian ilmaisee. ”Ei kuitenkaan ihan jatkuvaa sadetta, mutta kuuroja.”

Lauantaista on tulossa perjantaita viileämpi. Lämpötila jää Föhrin mukaan pariin plusasteeseen. Sateet jatkuvat ja osa lumikuuroista voi olla voimakkaita. ”Kummassa sitten sataa enemmän: jatkuvassa sateessa vai kuurossa? Se jää nähtäväksi.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut