Pirkanmaalle jopa 20 senttiä lisää lunta, tiistaina ajokeli on erittäin huono – ”Kannattaa vaihtaa takaisin talvirenkaisiin”

Valtion liikenteenohjausyhtiö Fintraffic kehottaa vaihtamaan takaisin talvirenkaisiin.

Tampereen keskustassa pyrytti lunta 9. marraskuuta.

4.4. 21:05 | Päivitetty 4.4. 22:07

Aamulehti

”Kyllä sitä lunta on tulossa lisää”, kommentoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Mikko Laine Pirkanmaan seuraavan vuorokauden säätä.

Suomeen on iskemässä varsinainen takatalvi. Maanantai-ilta ja tiistai tuovat mukanaan runsaasti lunta maan etelä- ja keskiosaan. Pirkanmaalle lunta voi tulla Laineen mukaan jopa 10–20 senttimetriä lisää tiistai-iltaan mennessä, sillä lunta sataa seuraavan vuorokauden lähes tauotta.

Runsaimmat sateet painottuvat Pirkanmaan pohjoisosiin ja huomiseen. ”Tiistaina on tulossa hyvinkin runsasta lumisadetta”, Laine sanoo.

”Maanantaina Tampereelta etelään lumi on hyvin märkää, mutta tiistaina sateiden pitäisi muuttua lumisemmiksi”, Laine sanoo. Lämmin ilmamassa Pirkanmaan yllä painuu kohti Itä-Suomea ja tilalle virtaa tiistaina kylmempää ilmaa. Esimerkiksi Tampereella elohopea pysyy tiistaina pakkasen puolella.

Talvirenkaat alle

Räntäinen ja luminen sää vaikuttaa ajokeliin. Pirkanmaalle on annettu maanantaille varoitus huonosta ajokelistä ja tiistaina ajokeli muuttuu jo erittäin huonoksi. Tilanne on sama lähes koko maassa.

Valtion liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin tieliikennekeskus muistuttaa tien päälle lähtijöitä huomioimaan haastavat keliolosuhteet. Eteläisemmässä Suomessa tykkylumi voi jopa kaataa puita teille.

”Jos olet jo vaihtanut kesärenkaat alle, niin nekin kannattaa vaihtaa takaisin talvirenkaisiin”, Fintrafficin liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen kommentoi tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut