Puuskatuuli aiheutti 80 pelastus­tehtävää Pirkanmaalla – kuva näyttää, miten tuulessa lepattava muovipressu pysäytti ratikan Kalevassa

Tuulen varoitettiin yltyvän voimakkaaksi aamuyhdeksästä alkaen lauantaina. Aamulehti seurasi myräkän tuhoja tässä päivittyvässä jutussa.

Rakennustyömaalta lentänyt muovipressu pysäytti Hervannasta Pyynikintorille liikennöivän ratikan Kalevan Prisman kohdalla.

26.3. 9:46 | Päivitetty 26.3. 23:04

Aamulehti

Vuoden ensimmäinen myräkkä katkoi Pirkanmaalla sähköt pahimmillaan tuhansilta kotitalouksilta. Pelastuslaitokselle puuskittainen tuuli aiheutti Pirkanmaalla 80 tehtävää lauantaina.

Aamulehti seurasi myrskyn tuhoja tässä päivittyvässä jutussa lauantaina.

Iltakahdeksalta myräkkä näytti pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävän palomestarin Pauli Keskisen mukaan rauhoittuneen.

Tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Mika Kupiainen kertoi kello 16, että pelastuslaitos oli saanut hälytyksiä tasaiseen tahtiin lauantaina. Henkilövahinkoja ei ollut tiedossa.

”Suuri osa on kaatuneita puita, joitain kattojen ja mainoskylttien irtoamisia. Osa puista on kaatunut sähkölinjoille, osa teitten päälle”, Kupiainen kertoi.

Kaatuneet puut katkoivat teitä

Teille kaatuneiden puiden raivaus vaikutti hetkellisesti liikenteeseen eri puolilla maakuntaa, ainakin Tampereella, Orivedellä, Kangasalla ja Vesilahdessa.

Nyssen poikkeusinfon mukaan tielle kaatuneen puun takia linja 13 ei voinut liikennöidä Tampereella Ikurintietä. Linja kiertää Teollisuustien kautta.

Orivedellä 3241-tiellä Yliskylästä 200 metriä Karpin suuntaan tie oli suljettu tielle kaatuneen puun vuoksi.

Kangasalla Lahdentiellä liikenne oli poikki kaatuneen puun vuoksi muutaman minuutin iltapäivällä. Asiasta annettiin liikennetiedote kello 14.20 ja tilanne oli ohi 14.24.

Ennen aamukahdeksaa pelastuslaitos sai vahingontorjuntatehtävän Vesilahteen, jossa oli puu kaatunut Rautialantien päälle.

Aamulehden toimituspäällikkö Kari Ikonen kuvasi videon Tampereen Naistenlahdessa lauantaina kello 13.30:

Mäntän keskustassa Miinanpellonkadulla oli kaatunut puu kerrostalon pihasta.

Ratikan matka keskeytyi

Tampereella Hervannasta Pyynikintorille liikennöivä ratikka joutui keskeyttämään matkansa Kalevassa lauantaina iltapäivällä, kun viereiseltä rakennustyömaalta lensi ratikan langoille muovipressu.

Kohdalle osunut ratikka tyhjennettiin matkustajista, ja tilanteen korjaamisen aikana peruttiin yksittäisiä ratikkavuoroja.

Työmaan pressu irtosi tuulessa myös Tampereen keskustassa Kauppakadulla lauantaina. Pelastuslaitos kiinnitti sen.

Akaan Toijalassa puuskatuuli irrotti kolmikerroksisen asuintalon kattopinnoitetta Rautalantien varressa.

Kunnossapito poisti ratikan langoille lennähtäneen muovipressun kello 15 aikaan Tampereen Kalevassa.

Tuhansia ilman sähköjä

Ilmatieteen laitos antoi Pirkanmaalle etukäteen varoituksen voimakkaasta tuulesta.

Myräkän vuoksi pahimmillaan tuhansien kotitalouksien sähköt Pirkanmaalla ja kymmenien tuhansien kotitalouksien sähköt koko maassa olivat poikki. Kello 21.50 Pirkanmaalla ilman sähköjä oli enää muutama sata, mutta koko maassa edelleen yli 36 000.

Vaikka puuskatuuli aiheutti kymmeniä tehtäviä, pelastuslaitokselle päivä ei Kupiaisen mukaan ollut pahimmasta päästä. ”Pahimpina (päivinä) on ollut 200–300 tehtävää”, hän kertoo. ”Peruspäivää pahempi, mutta ei onneksi paha.”

”Osa tehtävistä jää nytkin odottamaan metsuria tai sähköyhtiötä. Joskus tarvitaan ammattitaitoa, jota meillä ei välttämättä ole, tai erikoiskalustoa.”

Täällä sähköt olivat poikki Pirkanmaalla

Tilanne lauantai-iltana kello 21.50:

Akaa 17 (taloutta)

Ikaalinen 54

Kangasala 71

Kuhmoinen 41

Mänttä-Vilppula 115

Nokia 1

Orivesi 107

Pälkäne 85

Urjala 5

Ylöjärvi 3

Lähde: Energiateollisuus

Varoitus tuulesta

Ilmatieteen laitos antoi Pirkanmaalle tuulivaroituksen pohjoisen ja luoteen välisestä voimakkaasta tuulesta.

Ilmatieteen laitoksen mukaan viikonloppuna on syytä varautua tuulivahinkoihin ja paikallisiin sähkökatkoihin, vaikka routainen maa hillitsee puiden kaatumisia.

Pohjoisen ja luoteen välisen tuulen varoitetaan yltyvän voimakkaaksi noin aamuyhdeksästä eteenpäin, puuskissa sen nopeus voi olla 20 metriä sekunnissa.

Tampereen Tahmelassa Torpankadun alkupäässä puu oli kaatunut kevyen liikenteen väylälle.

Tuulen kaatama puu Mäntän keskustassa Miinanpellonkadulla.

Tämä oli päivittyvä uutinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut