Ajokeli on huono liki koko maassa – myös Pirkanmaalla jalankulkijoilla merkittävä liukastumisriski

Pirkanmaalle on annettu torstaiksi varoitus huonosta liikennesäästä. Yöllä lämpötila nousi nollan vaiheille ja aamulla alkoi lumisade, joka muuttuu nopeasti vesisateeksi.

Lämpötila sahaa Pirkanmaalla loppuviikon ajan vuoroin plussalle, vuoroin pakkaselle. Tältä Sellukadulla Tampereen Lielahdessa näytti viikko sitten, kun sulanut lumi teki teille suuria lätäköitä ympäri kaupunkia.

23.2. 11:56 | Päivitetty 24.2. 10:04

Aamulehti

Säässä tapahtui käänne keskiviikon ja torstain välillä: sää lauhtui nopeasti ja monin paikoin tieolosuhteet muuttuvat liukkaiksi. Torstain vastaisena yönä tuuli voimistui ja lämpötila nousee.

Ilmatieteen laitos varoittaa jalankulkijoita torstaina huomattavasta liukastumisriskistä Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Ahvenanmaalla. Jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä. Varoitus on voimassa yöhön saakka.

Ilmatieteen laitos on antanut Pirkanmaalle torstaiksi varoituksen huonosta liikennesäästä. Sään lauhtumisen vuoksi liikenteen sujuvuus heikentyy ja onnettomuusriski kohoaa. Keskiviikkona varoitus on annettu myös perjantaiksi.

”Varmaankin jo yöllä ollaan nollan vaiheilla. Yön aikana tai viimeistään aamulla alkaa lumisade. Päivällä se muuttuu vesisateeksi ja lämpötila on 2–3 astetta plussan puolella”, päivystävä meteorologi Juha Tuomala kertoi keskiviikkona Ilmatieteen laitokselta. ”Keli menee huonoksi.”

Ilmatieteen laitos on antanut ajokelistä varoituksen koko Suomeen paitsi Lapin kolmeen pohjoisimpaan kuntaan. Erittäin huonoon liikennesäähän on syytä varautua Etelä-Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa.

Kaikille merialueille on annettu torstaiksi varoituksia muun muassa kovasta tuulesta ja korkeasta aallokosta

Lue lisää: Tampereella on nyt yli puolen metrin hanki ja lisää lunta on luvassa – Juupajoella lähennellään jo metrin korkuisia kinoksia

Perjantaina taas lunta

Vaikka Pirkanmaalle on torstaina odotettavissa sateita, suurimmat sadekertymät jäävät Tuomalan mukaan Etelä-Pohjanmaalle. Perjantaille luvassa on kuitenkin lisää sadetta, kun sadealue nousee uudelleen etelän kautta kohti pohjoista.

Tuomalan mukaan tämän sadealueen liikkeet elävät vielä ennustemalleissa. Pirkanmaalla sateet voivat alkaa jo torstai-iltana, mutta viimeistään perjantain vastaisena yönä.

”Siinä tulee sitten taas jo ihan lunta”, Tuomala sanoo. Perjantaiaamuun mennessä lunta voi tulla Pirkanmaalle 2–4 senttiä. ”Joka tapauksessa huonoa keliä on.”

Lauantaina lumikuuroja

Perjantaina iltapäivällä lämpötila on taas nollassa tai pari astetta plussalla. Sateisen aamun jälkeen iltapäivästä voi Tuomalan mukaan olla ripotella joitain lumikuuroja.

”Illaksi selkenee ja mennään pikkaisen pakkaselle”, Tuomala kertoo. ”Lauantaista on sitten tulossa lumikuuropäivä, mutta viikon sateisimpia päiviä ovat torstai ja perjantai.”

Lämpötila on lauantaina pakkasella. Sunnuntain vastainen yö painuu aiempia öitä kylmemmäksi, mutta päivän aikana sää lauhtunee jälleen.

Päivitys 24.2.2022 kello 10.03: Juttua on päivitetty torstain tiedoilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut