Yhdessä viikonlopussa liki 20 senttiä uutta lunta, huono keli aiheutti useita pieniä onnettomuuksia – Näin Valtteri-myrsky vaikutti Pirkanmaalla

Valtteriksi nimetty lumimyräkkä toi Suomeen ja Pirkanmaalle viikonloppuna ison määrän uutta lunta. Lauantaina myräkkä voimistui niin, että siitä tuli virallisesti myrsky. Seurasimme tässä jutussa Valtteri-lumimyrskyn etenemistä ja vaikutuksia viikonloppuna.

Valtteri-myrsky oli sunnuntai-iltaan mennessä tuonut Tampereelle liki 20 senttiä uutta lunta. Viikonloppuna talvisesta säästä on otettu ilo irti. Lauantaina ulkojää houkutteli luistelemaan ja sunnuntaina lumipeite hiihtämään Tampereen keskustaan.

28.1. 14:04 | Päivitetty 30.1. 23:01

Aamulehti

Suomeen saapui lauantaina voimakas matalapaine, joka toi mukanaan runsaasti lunta. Valtteriksi nimetyn pyryn vaikutukset näkyivät myös Pirkanmaalla.

Esimerkiksi Tampereen Härmälän havaintoasemalla lumensyvyys oli sunnuntai-iltana jo yli 40 senttiä. Vielä perjantaina lumensyvyys oli 24 senttiä. Pirkanmaalle Valtteri-myrskyn oli ennustettu tuovan lunta lauantain ja sunnuntain aikana 15–20 senttimetriä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut