Jouluksi tulossa lunta koko maahan - Sää - Aamulehti

Jouluksi tulossa lunta koko maahan – ”Joulupukki pääsee jakamaan lahjat valkoisessa säässä”

Aatonaaton menoliikenteessä kannattaa varautua huonoon ajokeliin.

”Joulupukki pääsee jakamaan lahjat lapsille valkoisessa säässä, vaikka se onkin ohut kerros”, kertoo meteorologi Sini Tenhunen Ilmatieteen laitokselta. Kuvassa joulupukki lähtee matkaan Rovaniemeltä.

22.12.2021 13:24

STT, Helsinki

Koko Suomessa herätään aattoaamuna valkoiseen jouluun, ennustaa Ilmatieteen laitos. Huomenna aatonaattona koko maan yli pyyhkii matalapaine, jonka myötä lumipeite tulee olemaan totta myös maan eteläosassa. Lumen syvyys tosin vaihtelee pohjoisen ja idän yli kolmestakymmenestä sentistä Lounais-Suomen pariin senttiin.

”Eli pukki pääsee jakamaan lahjat lapsille valkoisessa säässä, vaikka se onkin ohut kerros”, kertoo meteorologi Sini Tenhunen Ilmatieteen laitokselta.

Joulunaikaa vietetään pääosin pakkassäässä, vaikka lounaassa lämpötila saattaa huomenna käydä hetkellisesti plussan puolella. Jouluaattona pakkasta on kuitenkin koko maassa kymmenestä viiteentoista astetta.

”Idässä ja pohjoisessa voi olla myös 20 pakkasastetta.”

Talven tuntua joulunpyhiin tuo myös voimakas tuuli, joka lisää pakkasen purevuutta jopa kymmenen asteen verran.

Menoliikenteessä kannattaa varautua huonoon keliin

Aatonaaton ajokeli tulee ennusteen mukaan olemaan huomisesta iltapäivästä alkaen huono koko maassa pölyävän lumen takia.

”Liikenne ei takkua sen takia, että lumimäärät olisivat suuria, vaan sen takia, että siellä on pölyävää ja kevyttä pakkaslunta”, Tenhunen toteaa.

Matkaan kannattaakin lähteä mahdollisimman hyvissä ajoin, mikäli haluaa välttää huonoimmat ajo-olosuhteet.

”Jos mahdollista, niin tänään liikkeelle tai huomenna aamulla hyvin aikaisin.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut