Valkea joulu saapuu Pirkanmaalle aatonaattona - Sää - Aamulehti

Ennuste lupaa Pirkanmaalle valkeaa pakkasjoulua – Ajokeli muuttuu hankalaksi torstaina, luvassa liukkauden lisäksi pöllyävää pakkaslunta

Lumisateet alkavat Pirkanmaalla aatonaattona torstaina, ennustaa Ilmatieteen laitos. Päivystävä meteorologi neuvoo starttaamaan joululiikenteeseen jo keskiviikkona, jos mahdollista.

Pöllyävä lumi voi heikentää näkyvyyttä joulun menoliikenteessä torstaina ja perjantaina. Lumi pöllyää myös Aamulehden kuvassa Tampereen Armonkalliolta tammikuussa 2021.

21.12.2021 6:00

Aamulehti

Pirkanmaan jouluviikko jatkuu kuivassa pakkassäässä. Alkuviikolla Suomessa vallitsee kylmä pohjoinen virtaus, kertoo ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa.

Pirkanmaalle on Viljamaan mukaan luvassa jouluksi pakkasta ja muutamia senttejä lunta.

”Sää jatkuu tiistaina aika lailla poutaisena. Joitakin lumikuuroja voi tulla, mutta ne painottuvat maan itäosaan.”

Tiistaina Tampereen seudulle on luvassa viikon kylmimpiä lukemia. Pakkasta voi olla 15–18 astetta. Tuuli lisää pakkasen purevuutta.

Ilmatieteen laitos ennustaa myös keskiviikoksi kipakkaa 15 asteen pakkasta.

Torstaina lumisateita

Säätilanne muuttuu Viljamaan mukaan matalapainevoittoiseksi torstaina. Pirkanmaalla on enimmäkseen pilvistä, ja luvassa on hajanaisia lumisateita.

Matalapaineen vuoksi sää lauhtuu. Ilmatieteen laitos ennustaa Tampereelle aatonaatoksi kolmen asteen pakkasta.

Pirkanmaalla vallitsee Viljamaan mukaan melko voimakas lännen puoleinen virtaus.

”Tuuli voi pölisyttää kevyttä pakkaslunta. Asvalttitien pinta voi kiillottua ja muuttua liukkaaksi.”

Lue lisää: Ajokeli oli perjantai-iltana todella liukas, Tampereella satoi jäätävää tihkua: Pirkanmaalla sattui useita onnettomuuksia, yksi loukkaantui vakavasti Ylöjärvellä

Muutamia senttejä lunta

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä torstaina ja jouluaattona perjantaina koko maassa. Viljamaa neuvoo lähtemään joululiikenteeseen jo keskiviikkona, jos mahdollista.

Pöllyävä lumi ja liukkaus saattavat Viljamaan mukaan aiheuttaa onnettomuuksia.

Matalapaine vaikuttaa säähän vielä jouluaattona. Pakkanen kiristyy 12 asteeseen.

”Sää näyttäisi pysyvän enimmäkseen pilvisenä, ja tiedossa on heikkoja lumisateita. Virtaus Tampereen seudulla näyttäisi kääntyvän pohjoisen puolelle.”

Pirkanmaalle tulee aatonaattona lunta kahdesta neljään senttiä. Perjantaina lunta on Viljamaan mukaan luvassa vielä pari senttiä lisää.

Lunta ei tämän hetken ennusteen mukaan näytä tulevan suuria määriä missään päin maata.

Viikonlopun jälkeen lauhtuu, kun matalapaine tuo Pirkanmaan taivaalle pilvipeittoa. Ilmatieteen laitos ennustaa maanantaille seitsemää pakkasastetta ja pilvistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut