Pakkasennätys rikkoutui joulukuun 5. päivä - tällainen on sää - Sää - Aamulehti

Pakkasennätys meni rikki: Tampereen Härmälässä -21,1 astetta – ensi viikolla luvassa vielä kylmempää

Ilmatieteen laitoksen mukaan pakkasennätykset tulevat ensi viikolla menemään vielä moneen kertaan rikki. Auringonpaiste jatkuu.

Tammerkoski höyrysi kovassa pakkasessa sunnuntaina iltapäivällä kello 14.50.

5.12.2021 14:54

Tampere

Varhain sunnuntai-aamuna Tampereen Härmälässä mitattiin tämän talven pakkasennätys. Kello 9 aamulla mittarin lukema oli pudonnut -21,1 asteeseen.

Suoraan Skandinavian yllä on nyt korkeapaine, mikä tarkoittaa että pakkaset ja auringonpaiste jatkuvat vielä pitkälle ensi viikkoon.

”Pakkasennätys tulee menemään varmasti moneen kertaan rikki. Ensi viikolla lämpötila voi laskea Pirkanmaalla jopa -30 asteeseen”, kertoo Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila.

Jäätä on alkanut muodostua Näsijärvelle Särkänniemen edustalle.

Vuorokausivaihtelut tulevat pysymään pieninä, joten päivälläkään lämpömittarin lukema ei välttämättä nouse yli 20 pakkasasteen.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että ensi viikon jälkeen tapahtuu käänne.

”Tosin se on vielä niin kaukana, että tilanne ehtii muuttua. Tästäkin viikosta piti tulla lauha.”

Tältä näytti talvinen Tammerkoski sunnuntaina 5.12.2021.

Pakkasennätyksiä on mitattu ympäri Suomea

Koko maan tämän talven toistaiseksi alin pakkaslukema, 34,3 miinusastetta, on mitattu Utsjoen Kevojärvellä Pohjois-Lapissa, kertoo Ilmatieteen laitos.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa kertoi ennen yhtä päivällä, että lämpötila Kevojärvellä oli lämmennyt aamusta -31,2 asteeseen.

Sunnuntaiaamu on ollut monin paikoin talven toistaiseksi kylmin. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa Juuassa on mitattu -32,1 asteen lukema.

Koko Suomessa on voimassa pakkasvaroitus, mikä kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi ulkona järjestettävissä tapahtumissa.

Ensi viikolla lämpötila voi laskea jopa 30 pakkasasteeseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut