Pirkanmaalla voi sataa lunta yön aikana – jo keskiviikkona liukkaudesta koitui harmia tiellä - Sää - Aamulehti

Pirkanmaalla voi sataa lunta yön aikana – jo keskiviikkona liukkaudesta koitui harmia tiellä

Torstaille on annettu erittäin huonon kelin varoitus Pohjanmaan maakunnan ja Pohjois-Karjalan väliselle vyöhykkeelle. Pirkanmaallakin lunta voi sataa yön aikana.

Näin lumista oli Tampereen Kalevassa 9. marraskuuta tänä vuonna.

24.11. 22:18

STT, Aamulehti

Pirkanmaalla sataa todennäköisesti lunta yön aikana. Tilanne- ja johtokeskuksen päivystävän palomestarin Tomi-Pekka Olkkosen mukaan lumisade alkanee kelivaroitusten mukaan yhden ja kahden välillä yöllä. ”Mitä pohjoisempaan mennään Pirkanmaallakin, sitä varmemmin liukasta on.”

Jo keskiviikkona liukas keli aiheutti pari hälytystä pelastuslaitokselle. Iltapäivällä puoli kahden aikaan auto ajautui ulos tieltä Orivedellä. Myös Ylöjärvellä auto pyörähti liukkauden vuoksi ympäri ja törmäsi tolppaan puoli neljän jälkeen iltapäivällä. Kummassakin onnettomuudessa säästyttiin henkilövahingoilta.

Koko Suomeen odotetaan torstaiksi matalapainetta, joka tuo uusia lumisateita etenkin maan keskivaiheille. Ajokelistä voi tulla huono tai erittäin huono osassa maata.

”Aamulla satelee maan keskivaiheilla ihan reippaasti, mutta iltapäivästä lumisateet alkavat vähitellen väistyä itään”, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso.

Torstaille on annettu erittäin huonon kelin varoitus vyöhykkeelle Pohjanmaan maakunnasta Pohjois-Karjalaan.

Eteläisillä merialueilla voi tuulla jonkin verran. Maan eteläisissä osissa sää lauhtuu, ja Laakson mukaan lämpöasteita on odotettavissa noin viiden verran. Etelä-Suomessa taivaalta tulee vettä lumisateen sijaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut