Sahaava lämpötila on liukastanut pikkutiet ja kevytväylät - Sää - Aamulehti

Nollan molemmin puolin sahaava lämpötila on liukastanut pikkutiet ja kevytväylät Pirkanmaalla – toistaiseksi ei isompia onnettomuuksia

Ilmoituksia jäässä olevista pikkuteistä on tullut keskiviikkona jatkuvalla syötöllä Tienkäyttäjän linjalle. Torstaiaamullekin on luvassa liukasta.

Kevytväylillä liukkautta torjutaan muun muassa sepelillä.

24.11. 8:43

Aamulehti

Pienet tiet ovat ilman lauhduttua liukkaita, mutta Pirkanmaalla on toistaiseksi säästytty ilman isompia onnettomuuksia. Pirkanmaalla on voimassa varoitus huonosta ajokelistä lumisateen vuoksi puoleenpäivään asti.

Tampereen tieliikennekeskuksen liikenneoperaattori Marko Nuutinen kertoo, että Valtakunnalliselle Tienkäyttäjän linjalle on tullut puheluita keskiviikkona aamulla jonoksi asti.

”Kyllä se soi tuossa koko ajan. Soittoja tulee enimmäkseen pieniltä teiltä, päätiethän ovat sulat. Laitamme urakoitsijoille viestiä kovasti, vaikka heillä pitäisi olla tiedossa, että kun jäinen maa lähtee sulamaan, pinta jäätyy.

Nuutisen mukaan pikkutiet ovat jäätyneet koko eteläisen Suomen alueella.

Lämpötila sahaa nyt useampana päivänä nollan molemmin puolin. Sääennusteen mukaan sää painuu taas illalla pakkaselle ja lämpenee torstaina aamulla.

”Tämä on aina se pahin vaihe. Vähän samaa on huomisellekin luvassa. Perjantaina pitäisi olla jo selkeästi pakkasta. Ongelmat loppuvat varmaan perjantaina, kun pinta karheutuu tarpeeksi.”

Torstaina varoitus huonosta ajokelistä on voimassa aamuyöstä myöhäiseen iltaan asti.

Kolatun tietoon on tullut joitakin pienempiä liukkauden aiheuttamia onnettomuuksia.

”Pieniä peltikolareita on ollut jonkin verran, näin kertoi yövuoro. Pieniä lipsahtamisia, ei mitään vakavampaa.”

Päätiet on suolattu ennen pakkasta, joten ne ovat Kolatun mukaan sulat. Kevytväylillä tilanne on sama kuin pienemmillä teillä.

”Kun pinta suli ja siellä on samanlainen kylmä pohja, niin nekin ovat liukkaita.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Ilpo Kuokkanen kertoi ennen aamukahdeksaa, että liukkaus ei ole näkynyt pelastuslaitoksen tehtävissä.

”Ei ole ollut vaikutuksia, on ollut todella hiljainen yö.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut