Räntää ja lunta Pirkanmaalle - Sää - Aamulehti

Pirkanmaalle luvassa sadetta ja huonoa ajokeliä – lauantaiaamuna maassa voi olla 3–4 sentin lumikerros

Huonosta ajokelistä on annettu varoitus lähes koko Pirkanmaalle. Huono ajokeli kestää perjantai-iltapäivästä lauantaiaamuyöhön.

Pirkanmaalle on luvassa räntä- ja vesisadetta lauantaiaamuyöhön asti. Aamulehti kuvasi räntäsadetta huhtikuussa 2021 Särkänniemestä Ranta-Tampellan suuntaan.

19.11. 9:32

Aamulehti

Pirkanmaalle on luvassa sadetta ja huonoa ajokeliä perjantaiaamun ja lauantain vastaisen yön välillä.

Perjantaina on luvassa sateita, kun voimistuva matalapaine saapuu Pirkanmaalle. Ilmatieteenlaitos ennustaa perjantai-illalle kohtalaista räntä- ja vesisadetta ja lauantain aamuyölle heikkoa räntäsadetta. Lämpötila vaihtelee kolmen ja yhden plusasteen välillä.

Ilmatieteenlaitoksen päivystävän meteorologin Jani Parviaisen mukaan sade alkaa perjantai-iltapäivän aikana lännestä. Lauantain vastaiseen aamuyöhön asti sataa lunta, räntää ja jopa ehkä vettäkin.

Parviaisen mukaan sateiden olomuoto on sekalaista. Lämpötilan ollessa aavistuksen plussalla odotettavissa on lumen ja rännän sekoitusta. ”Todennäköisemmin enemmän lumen puolella Pirkanmaan ja Tampereen seudulla.”

Lauantaiaamuun mennessä sade on Parviaisen mukaan väistynyt kokonaan.

Huonoa ajokeliä

Räntäsade voi vaikeuttaa hetkellisesti ajokeliä. Parviaisen mukaan matalapaine on nopealiikkeinen, ja välillä lunta voi tulla sakeamminkin.

”Märkä lumi on sellaista, että se tarttuu toisiin hiutaleisiin. Siksi näkyvyyskin voi olla huonompi.”

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen. Samoin kuin sade, myös huono ajokeli kestää perjantai-illasta lauantaiaamuyöhön.

Ilmatieteenlaitos on antanut varoituksen huonosta ajokelistä lähes koko Pirkanmaalle perjantai-illan ja lauantaiaamun välille. Parviaisen mukaan maakunnan lounaisimmassa osassa sataa todennäköisesti enemmän vettä ja siellä ajokeli ei välttämättä muutu yhtä huonoksi.

”Kannattaa varoa jäätyviä tienpintoja. Tiet ovat aamun aikaan pakkasella, mutta iltapäivällä mennään plussalle.”

Tampereella teillä voi olla hetkellisesti myös lunta. Parviaisen mukaan maassa voi olla 3–4 sentin lumipeite. ”Se sulaa sitten pois kun on plussakeliä”, hän jatkaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut