Pirkanmaalle saapuu pian viileä tuulahdus, alkuviikosta jopa pakkasta - Sää - Aamulehti

Pirkanmaalle saapuu pian viileä tuulahdus, alkuviikosta jopa pakkasta – ”Jos jotakin tulee, voi tulla myös kiinteässä olomuodossa”

Sää viilenee, mutta palaa sitten jälleen selkeästi plussan puolelle.

Viime vuonna Tampereen marraskuu näytti tältä. Kuva Särkänniemen lähistöltä 27. marraskuuta, kun maassa oli hieman lunta.

4.11. 22:27

Aamulehti

Loppuviikon sää jatkuu Pirkanmaalla kosteana ja ajoittain epävakaisena.

”Plussan puolella tukevasti ollaan, kuten muuallakin maan etelä- ja keskiosissa”, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Erik Saarikallio sanoo.

Viikon vaihtuessa Pirkanmaalle saapuu viileä tuulahdus ja odotettavissa on miinusasteitakin. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pohjoinen virtaus alkaa voimistua ja alkuviikolle tulee selkeästi kylmempää.

Lumen tulo ei silti ole kovin todennäköistä, sillä Saarikallion mukaan alkuviikon sademäärät jäävät vähäisiksi. ”Jos jotakin tulee, voi tulla myös kiinteässä olomuodossa”, hän sanoo.

Pakkaskeli jää kuitenkin väliaikaiseksi, sillä Atlantilta saapuu matalapainetta ja lounaisia virtauksia. Ensi viikon loppupuolella sää jälleen lämpenee ja odotettavissa on sateita.

Onko Pirkanmaalla syytä vaihtaa talvirenkaat? Saarikallion mukaan talvirenkaat kannattaa olla alla etenkin, jos autolla on päästävä ajamaan kaikkina vuorokauden aikoina ja erilaisilla teillä.

”Yöpakkaset kertovat sen, että aamuisin tie voi olla jäässä. Eikä pelkkä yöpakkanen kerro kaikkea. Hankalinta on, että jos vähänkin sataa, tienpinta jäätyy herkästi.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut