Tuulenpuuskat yltyivät koviksi Tampereella – lue syyslomaviikon sääennuste - Sää - Aamulehti

Tuulenpuuskat yltyivät koviksi Tampereella, pelastuslaitoksella silti rauhallista – ensi viikolla kylmästä lämpimään nopeasti: ”Saattaa alkaa lumena”

Ensi viikolla sää vaihtelee kylmästä lämpimämpään ja sateiden ennustetaan saapuvat niin vetenä kuin lumena myös Pirkanmaalle. Viikonlopun kovimmat tuulet laantuvat sunnuntaiyöhön mennessä.

Ratinan kentällä paistoi aurinko ennen Ilveksen ja HJK:n ottelua Tampereella lauantaina kello 15.

16.10. 15:37

Aamulehti

Pirkanmaa oli lauantai-iltapäivään mennessä säästynyt laajoilta tuulituhoilta, Pirkanmaan pelastuslaitos kommentoi puoli kolmen aikaan.

Tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Pauli Keskinen arvioi, että tuulisesta menneestä vuorokaudesta oli selvitty jopa erittäin hyvin.

– Ei ole oikeastaan mitään kunnolla mainittavaa tapahtunut, Keskinen arvioi.

Onnettomuuksia listaavan Tilannehuone-sivuston mukaan pieniä vahingontorjuntoja oli Tampereelle kirjattu lauantain aikana viisi.

– Näyttää, että yöhön mennessä laantuu, toivotaan niin, Keskinen sanoi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lauantain kovin tuulenpuuska mitattiin Siilinkarin sääasemalla kello 13.10. Puuskan voimakkuudeksi mitattiin 18,4 metriä sekunnissa. Toiseksi kovin puuska mitattiin Tampere–Pirkkalan lentoasemalla, 16,8 metriä sekunnissa. Päivystävä meteorologi Hannu Valta sanoo, että kyse on kovan tuulen puuskista.

– Se tarkoittaa, että puuska voi aiheuttaa paikoin yksittäistä vahinkoa, mutta ei mitään merkittävää, Valta kommentoi.

Puuskainen tuuli jatku myös sunnuntaina, Valta ennustaa. Kovimmat puuskat asettuvat 15–16 metriin sekunnissa. Järvillä tuuli voi olla voimakkaampaa.

Sähkökatkoja Pirkanmaalle kirjattiin Energiateollisuuden vikakartalla vain muutamia päivän mittaan esimerkiksi Pälkäneelle ja Ikaalisiin.

Tuuli lepatti Tampereen lippuja keskustan rakennusten katoilla lauantaina iltapäivällä kello 14.30 aikaan.

Kylmää ja lunta luvassa

Sää kylmenee selvästi ensi viikolla. Kylmin yö mitataan Vallan mukaan todennäköisesti tiistain vastaisena yönä.

– Se on pakkasyö koko maassa. Kesärenkailla kannattaa olla tarkkana.

Keskiviikkona Suomeen saapuvat kuitenkin voimakas matalapaineen alue ja sateet.

– Saattaa alkaa lumena Pirkanmaallakin, Valta ennustaa.

Lappiin odotetaan keskiviikoksi kunnon pyryä. Etelämpänä puolestaan sateet muuttuvat nopeasti mahdollisesta lumesta vedeksi.

Torstain ja perjantain aikana puolestaan Suomeen virtaa uudelleen kylmää pohjoisesta ja lämpötila voi painua nollan alapuolelle.

– Kylmältä näyttää ensi viikon loppu. Mahdolliset sateet saapuvat lumensekaisina. Keskiarvoltaan ensi viikko on selvästi kylmin tänä syksynä. Eivät lämpöasteet paljoa nollan yläpuolelle loppuviikolla yllä, Valta ennustaa ja muistuttaa, että ennusteessa on vielä epävarmuutta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut