Pirkanmaalle on luvassa vaikeasti ennustettavaa säätä – lämpötila voi loppuviikosta vaihdella 10 ja 20 asteen välillä - Sää - Aamulehti

Kesä tuli takaisin ainakin hetkeksi: Pirkanmaalla nyt jopa 20 astetta lämmintä – tällainen on loppuviikko

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Hannu Valta kertoo, että erityisesti loppuviikon säätä on vaikea ennustaa, koska Pirkanmaa on ilmamassan rajalla.

Pirkanmaa on ilmamassan rajavyöhykkeellä, jonka vuoksi luvassa on ajoittaista pilvisyyttä, sateita sekä poutaisempia hetkiä. Tältä näytti Tampereen keskusta syyskuun alussa.

7.9. 22:42 | Päivitetty 8.9. 8:20

Aamulehti

Loppuviikon sää on Pirkanmaalla pääosin lämmintä ja pilvistä.

Pirkanmaa on ilmamassan rajavyöhykkeellä, jonka vuoksi luvassa on ajoittaista pilvisyyttä, sateita sekä poutaisempia hetkiä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Hannu Valta kertoo, että keskiviikkopäivän aikana sää on pilvistä ja sateista.

Lämpötila nousee reilusti yli 15 asteen, ja jos aurinko pääsee paistamaan pilvikerroksen läpi, lämpötila voi nousta lähemmäs 20 astetta.

Keskellä viikkoa tasaisempaa

Keskiviikon jälkeen lämpötila pysyttelee 15 asteen tuntumassa.

Torstain vastainen yö on selkeä, mutta torstaipäivänä luvassa on runsaampaa pilvisyyttä ja ajoittaista sadetta.

– Torstain ennustettavuus huono, kun ilmamassan raja kulkee eteläisen Suomen päällä.

Lounais-Suomessa voidaan Vallan mukaan päästään 20 asteeseen, mutta Pirkanmaa on juuri rintamavyöhykkeessä, jossa kulkee sateita ja lämpötila jää torstaina pääosin alle 15 asteeseen.

Vallan mukaan maakunnan eteläosissa on torstaina kuitenkin mahdollista päästä 15 asteen yläpuolelle.

Perjantaina sää on vastaavanlainen. Pirkanmaan yli kulkee pilviä ja sateita. Lämpötila on lähellä 15 astetta, mutta lämpimin ilmamassa ei yllä Pirkanmaalle asti.

Loppuviikosta epävarmuutta

Loppuviikon sää on Vallan mukaan epävarmaa ja ennustettavuus on huonoa.

Lauantain lämpötila pysyttelee muun viikon tavoin 15 asteen tuntumassa.

– Sunnuntaina näyttäisi, että matalapaine voisi tulla selvemmin Suomen päälle ja tulla jatkuvampiakin sateita, mutta siinäkin on epävarmuutta.

Riippuen siitä, onko Pirkanmaa ilmamassan lämpimällä vai kylmällä puolella ilmamassan rajaa lämpötila voi vaihdella 10 ja 20 asteen välillä.

– Voisi kuvailla, että Pirkanmaalla on ajoittain pilvistä ja sateista. Ajoittain on poutaisempiakin hetkiä.

Jos lämmin ilmamassa pääsee Pirkanmaan yläpuolelle, niin maakunnan eteläosissa lämpötila nousee todennäköisesti lähelle 20 astetta. Jos Pirkanmaa jää ilmamassan kylmälle puolelle, lämpötila jää 10–15 asteen välille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: