Sää vaihtui kertaheitolla viileämpään, mutta loppuviikosta hellerajat paukkuvat jälleen Pirkanmaalla - Sää - Aamulehti

Sää vaihtui kertaheitolla viileämpään, mutta loppuviikosta hellerajat paukkuvat jälleen Pirkanmaalla

Ilmatieteen laitoksen mukaan tiistaina ja keskiviikkona lämpötila pysyttelee Pirkanmaalla päivällä 17–18 asteen tuntumassa.

Helteinen sää on jatkunut pitkään Pirkanmaalla ja muualla Suomessa, mutta nyt säähän tulee hetkellisesti muutos. Kuvassa uimarit nauttivat Näsijärven viilentävästä vedestä Rauhaniemen kansankylpylässä Tampereella sunnuntaina 18. heinäkuuta.

19.7. 21:02

Aamulehti

Kuluva viikko vietetään Pirkanmaalla viime viikkoihin verrattuna totuttua viileämmässä säässä. Kauan ei kuitenkaan ennätetä maakunnassa viilentyä, ennen kuin hellerajat paukkuvat taas.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa kertoo, että tiistaina ja keskiviikkona lämpötila pysyttelee päivällä 17–18 asteen tuntumassa.

Tiistaina Pirkanmaalla voi sataa jokunen sadekuuro, mutta muutoin viikko näyttää ennusteissa melko kuivalta. Maakunnan alueelle on annettu metsäpalovaroitus maanantaista perjantaihin.

– Tiistain sadekertymät näyttävät aika vähäisiltä ja mahdolliset kuurotkin ovat hyvin paikallisia, Viljamaa kertoo.

– Vaikka helteiltä saadaan levätä, sademäärät jäävät vähiin ja maan etelä ja keskiosa ovat edelleen hyvin kuivia.

Loppuviikkoa kohden ilma lämpenee jälleen.

Lännestä Norjan ja Ruotsin suunnalta kulkeutuu Suomeen lämmintä ilmamassaa. Viljamaan mukaan torstaista lähtien lämpötilat nousevat päivittäin. Lauantaiksi Pirkanmaalle lupaillaan noin 22 astetta, mutta sunnuntaina hätyytellään jo hellelukemia.

– Seuraava alkuviikko näyttää ennusteiden valossa edelleen helteiseltä. Todennäköisesti Suomessa voi olla paikoitellen jopa 30 asteen lukemiakin, mutta ei hirveästi sen yli.

Lue lisää: Riikka-rajuilma: Ukkosrintama pyyhkäisi Pirkanmaan yli sunnuntaina – Kuhmoisissa salama sytytti palamaan kesäasunnon, Suomessa oli tuhansia kotitalouksia ilman sähköjä

Elokuussa vielä lämmintä

Heinäkuu on tilastollisesti Suomen lämpimin kuukausi. Sen jälkeen yleensä viilenee. Viljamaan mukaan tänä vuonna lämpötilat voivat kuitenkin pysytellä korkealla vielä elokuun alkupuolellakin

– Kun katsoo pidempiä ennusteita, niin siellä näyttää yleisesti, että hieman tavanomaista lämpimämmässä säässä jatkettaisiin, Viljamaa sanoo.

– Mutta näin pitkiä hellejaksoja tuskin pääsee enää muodostumaan, hän lisää.

Tämänhetkisten ennusteiden mukaan myös sunnuntaina alkavat helteet eivät pysyttele Suomessa kauaa, sillä helteitä tuova korkeapaine siirtynee muualle lounaasta tulevan sadealueen tieltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: