Tällainen on talvilomaviikon sää Pirkanmaalla - Sää - Aamulehti

Sää jatkuu keväisenä, mutta Pirkanmaalla pääsee yhä talvilajien pariin – lunta on enimmillään 60 senttiä Pirkanmaalla

Helmikuun viimeisenä päivänä lämpötila kohosi Tampereella 8,5 plusasteeseen. Torstaina lämpötila laskee jälleen pakkasen puolelle, ja viikonloppuna voi sataa lunta.

Aurinko alkaa jo lämmittää Pirkanmaalla niin, että ulkojäät alkavat tekojäitä lukuun ottamatta olla huonossa kunnossa. Luca Volanen ja Markus Joonas aloittelivat talvilomaansa Sorsapuiston jäällä sunnuntaina. Volanen tuuletti voitettuaan isänsä yksi vastaan yksi taistelussa. Isä Markus Joonas kertoo, että näin alkoi käydä peleissä pari vuotta sitten, kun Lucalle tuli pituutta.­

28.2. 17:57

Aamulehti

Pirkanmaalla vietettiin helmikuun viimeistä sunnuntaina lämpimässä säässä. Tampereen Tampellan ja Härmälän havaintoasemilla mitattiin sunnuntaina ylimmillään 8,5 lämpöastetta.

Talviloma viikko käynnistyy Pirkanmaalla niin ikään keväisenä. Alkuviikko jatkuu lauhassa, vuodenaikaan nähden jopa lämpimässä säässä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko.

Maanantaina Pirkanmaalla mittarit voivat näyttää 4–5 plusastetta. Tiistaina ja keskiviikkona lämpötila pysyttelee 3–4 lämpöasteen tuntumassa.

Sää jatkuu alkuviikon poutaisena ja jopa aurinkoisena. Siitä huolimatta Pirkanmaalla pääsee yhä talvilajien pariin lomaviikolla. Kokko kertoo, että lumet ovat sulaneet vauhdikkaimmin Varsinais-Suomen, Satakunnan ja läntisen Uudenmaan alueelta, mutta Pirkanmaalla lunta riittää yhä.

Sunnuntaina Nokian Tottijärven mittausasemalla havaittiin 17 senttiä lunta, Tampereen Härmänä mittausasemalla 31 senttiä ja Juupajoen Hyytiälän mittausasemalla lunta oli peräti 60 senttiä.

– Painotamme nyt hiukan Pirkanmaan pohjoisosia, niin ei missään nimessä lumi siinä määrin sula, etteikö talviurheilu onnistui, Kokko sanoo.

Loppuviikolla viilenee

Sää kylmenee jälleen torstaina, jolloin lämpötila laskee pakkasen puolelle. Luvassa ei kuitenkaan näillä näkymin ole paluuta koviin pakkasiin, vaan Kokko kertoo, että loppuviikko on kevättalvinen ja päiväaikaan on pikkupakkasia.

– Torstaiksi tuuli kääntyy pohjoiseen ja torstaina päivälämpötila jo 2–3 astetta pakkasella, Kokko sanoo.

Perjantaina päivälämpötila on 5 pakkasasteen tuntumassa, ja myös lauantaina lämpötila on ennusteiden mukaan muutaman asteen pakkasella.

Viikon puolivälissä Pirkanmaan ylitse kulkee mahdollisesti vähäisiä sateita, mutta sademäärät ovat Kokon mukaan vaatimattomia. Lauantain ja sunnuntain aikana saattaa sataa lunta.

Ensi viikko on hieman kulunutta viikkoa tuulisempi, mutta tuuli on enimmäkseen kohtalaista. Päivisin tuuli voi ajoittain olla puuskaistakin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?