Pääkallokelit jatkuvat: jäätävä sade alkoi Pirkanmaalla jo tiistaiaamuna – ajokeli muuttuu jälleen huonoksi - Sää - Aamulehti

Pääkallokelit jatkuvat: jäätävä sade alkoi Pirkanmaalla jo tiistaiaamuna – ajokeli muuttuu jälleen huonoksi

Jalankulkusää jatkuu vaarallisen liukkaana. Autoilijoille on annettu varoituksia erittäin huonosta ajosäästä.

Jalankulkusää jatkuu vaarallisen liukkaana Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Lounais-Suomessa, Satakunnassa, Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä.

22.2. 22:10 | Päivitetty 23.2. 8:27

Helsinki

Ajokeli muuttuu jälleen tänään tiistaina huonoksi tai erittäin huonoksi koko Suomessa. Suomen yli kulkeva lumisadealue ja jäätävä sade aiheuttavat haasteita liikenteelle ja jalankulkijoille.

Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala kertoo tiistaiaamuna kahdeksan aikaan, että sade alkaa vähitellen olla päällä Pirkanmaalla.

– Se on lähinnä lumisadetta, jossa voi olla jäätävää vesisadettakin joukossa.

Pirkanmaalla sade on kovimmillaan puolenpäivän tienoilla ja jatkuu iltapäivään. Mustalan mukaan sen jälkeen sää poutaantuu, mutta jäätävää tihkua on odotettavissa.

Lunta saattaa tupruttaa paikoitellen jopa yli kymmenen senttimetriä. Pirkanmaalle lunta on Mustalan mukaan odotettavissa vain muutama sentti.

Vaarallinen liikennesää

Liikennesää on erittäin huono valtaosassa maata. Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin huonosta ajosäästä lähes kaikkialla maan etelä- ja keskiosassa, myös Pirkanmaalla.

Jalankulkusää on vaarallinen maan länsiosissa Pirkanmaalla ja siitä länteen sekä etelään. Mustala sanoo, että mikäli jäätävää vesisadetta tulee, se tekee jalankulkijoille tiet liukkaiksi.

Autolijoiden haasteena puolestaan voi olla tuuli ja pöllyävä kevyt lumi.

– Määrällisesti lunta ei ole tulossa isoa määrää, mutta sateet kiillottavat tien pinnat ja heikentävät näkyvyyttä, Mustala sanoo.

Tiistaina lämpötilat vaihtelevat itäisen Suomen noin 20 pakkasasteesta Etelä- ja Lounais-Suomen nollakeliin.

Tiistain jälkeen Pirkanmaalla sää muuttuu Mustalan mukaan lauhemmaksi. Keskiviikolle ennusteet lupaavat paria lämpöastetta ja torstaille ja perjantaille on luvassa vielä lämpimämpää.

Vakavilta onnettomuuksilta vältytty

Maanantaina liikenteessä tiettävästi vältyttiin isommilta onnettomuuksilta, vaikka tieltä suistumisia ja ulosajoja oli useita.

Tiet ovat kuitenkin edelleen liukkaat viikonlopun jäätävien sateiden jäljiltä.

– Polanteet on ihan teräsjäätä, ja vaikka sinne on kylvetty hiekkaa, se on silti auton pyörien alla kovin liukas, sanoo Marko Kolattu tieliikennekeskuksesta.

Tieliikennekeskus kehottaa myös jalankulkijoita varovaisuuteen, jotta loukkaantumisilta vältyttäisiin jäisillä jalankulkuväylillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut