Pirkanmaalle luvassa jopa 15 senttiä uutta lunta ja purevaa itätuulta: ”Ihan reipas pyry se tulee olemaan” - Sää - Aamulehti

Pirkanmaalle luvassa jopa 15 senttiä uutta lunta ja purevaa itätuulta: ”Ihan reipas pyry se tulee olemaan”

Sakein lumisade ajoittuu torstaina puolenpäivän ja kello 16:n välille. Pakkanen tuntuu purevalta, sillä Venäjältä puhaltaa kohtalainen tai navakka itätuuli.

Pirkanmaalle tuiskuaa torstaina 10-15 senttiä uutta lunta.­

20.1. 11:43

Aamulehti

Pirkanmaalle on torstaina luvassa oikein kunnon lumimyräkkä.

– Ihan reipas pyry se tulee olemaan. Ennusteiden mukaan lumikertymä on 10-15 senttiä. Eniten lunta sataa maakunnan pohjois- ja itäosissa, mutta kyllä eteläosiinkin on luvassa lähes 10 senttiä uutta lunta, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Kristian Roine.

Sakein lumisade ajoittuu puolenpäivän ja kello 16:n välille, mutta jo aamupäivän aikana lunta satelee pari senttiä.

Lämpötila on kymmenisen astetta pakkasella, ja Venäjältä puhaltaa kohtalainen tai navakka itätuuli.

– Pakkaslumen vesiarvo on pieni, joten lunta kertyy paksumpi kerros kuin suojasäällä. Lisäksi tuuli tuiskuttaa ja kinostaa kevyttä lunta.

Saderintama on kulkenut Tampereen ohitse iltakahdeksaan mennessä, mutta uusi rintama tuo lisää lunta jo perjantain vastaisena yönä.

Lauhtuu hetkeksi

Lämpötila alkaa lauhtua torstaina illalla ja kohoaa perjantaina plussan puolelle jopa kahteen asteeseen. Myös viikonvaihde pysytään näissä lukemissa.

Lumen katoamisesta ei ole pelkoa, mutta liukasta keliä voi olla luvassa.

– Kyllä talvi pysyy vielä päällä. Lunta on aika paljon jo ennestään ja tulossa lisää. Märkä polanne (tielle pakkautunut lumiharjanne) voi kuitenkin plusasteilla muuttua liukkaaksi, Roine varoittaa.

Liukkautta tietää myös se, että lämpötila painuu taas nollan alapuolelle alkuviikosta. Luvassa on pikkupakkasia ja kevyttä lumisadetta. Keskiviikkona myös aurinko saattaa pilkahtaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?