Ajokeli jatkuu huonona osassa maata – Pirkanmaalla sähköttä on joitakin kotitalouksia - Sää - Aamulehti

Ajokeli jatkuu huonona osassa maata – Pirkanmaalla sähköttä on joitakin kotitalouksia

Koko maassa noin 1 700 kotitaloutta on ilman sähköä, kertoo Energiateollisuus. Pirkanmaalla sähköttä on joitakin kotitalouksia.

22.11.2020 7:46

Helsinki

Ajokeli jatkuu osassa Suomea huonona, kertoo Ilmatieteen laitos. Voimakas lumi- ja vesisadealue on liikkunut maan yli itään, ja lunta kertyi maan keskivaiheilla noin 10 senttiä.

Aamuviiden jälkeen sunnuntaina mahdollisesti vaarallisen ajokelin varoitukset olivat vielä voimassa maan itäosissa. Lisäksi länsirannikolla on voimassa tulvavaroituksia.

Sää on selkiytynyt ja poutaantunut lännestä alkaen yön aikana, ja se jatkuu poutaisena päivällä suuressa osassa maata. Illalla lunta sataa paikoin maan pohjoisosassa. Etelässä tulee joitain sadekuuroja.

Toistatuhatta yhä sähköttä

Rajut sääolot ovat aiheuttaneet sähkökatkoksia useille tuhansille kotitalouksille viikon loppupuolella. Sunnuntaina aamulla noin kello 7.30 sähköttä oli yhä yli 1 700 kotitaloutta, käy ilmi Energiateollisuuden kartalta.

Pirkanmaalla sähköttä oli sunnuntaiaamuna noin kello 7.30 sähköttä joitakin kotitalouksia Ruovedellä, Kangasalla, Juupajoella ja Pälkäneellä.

Loppuviikosta iskenyt Liisa-myrsky vei Energiateollisuuden mukaan sähköt kaikkiaan 80 000 kotitaloudelta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?