Tienpinnat ovat aamulla monin paikoin jäässä: ”Kelistä voi seurata vaikka minkälaisia yllätyksiä” - Sää - Aamulehti

Tienpinnat ovat aamulla monin paikoin jäässä: ”Kelistä voi seurata vaikka minkälaisia yllätyksiä”

Tienpinnat ovat tiistaiaamuna monin paikoin hyvin jäisiä ja liukkaita, sillä lämpötila painui yöllä pakkaslukemiin. Auton ikkunoista saa varautua raapimaan jäätä.

10.11.2020 7:19

Aamulehti

Ajotiet ovat monin paikoin hyvin liukkaita tiistaiaamuna, sillä lämpötila laski maanantain ja tiistain välisenä yönä Pirkanmaalla 3–5 pakkasasteeseen. Pirkkalan lentoasemalla mitattiin -3 astetta.

– Kelistä voi seurata vaikka minkälaisia yllätyksiä, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jouko Korhonen sanoo ja kehottaa varomaan etenkin koululaisia ja muita jalankulkijoita liikenteessä.

– Nyt tarvitaan näkyviä, kunnollisia heijastimia.

Liukkaus ulottuu Pirkanmaan lisäksi lähes koko Suomeen, muun muassa Kanta-Hämeeseen, Päijät-Hämeeseen ja Uudellemaalle pääkaupunkiseutua lukuun ottamatta.

Tiistaipäivän kuluessa sään ennustetaan nousevan juuri ja juuri plussan puolelle.

– Asteen pari, kolme astetta korkeintaan, Korhonen kertoo.

Päivästä on tulossa monin paikoin pilvinen. Aurinko paistaa matalalla olevan sumupilven läpi.

Myös tiistain ja keskiviikon välisenä yönä on luvassa pakkasta.

– Tienpinnat lähtevät vetäytymään kuuraan, mutta keskiviikkoaamusta lounaasta virtaa lauhaa ja kosteaa, eikä enää ole yhtä liukasta. Eli kun tästä tiistaiaamusta selviää, sitten voi taas jo ajella jonkin aikaa kesärenkailla.

Maanantaiaamuna pelastuslaitoksen tietoon tuli Pirkanmaalla kolme liukkaudesta johtunutta ulosajoja, joissa kaikissa auto päätyi katolleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos