Sää synkkenee Pirkanmaalla torstaina entisestään - Sää - Aamulehti

Sadetta, navakkaa puuskatuulta ja kenties räntää – Sää synkkenee Pirkanmaalla torstaina entisestään, kun vuorokauden aikana vettä voi tulla jopa 12 millimetriä

Sää jatkuu Pirkanmaalla torstaina pilvisenä ja sateisena, sanoo meteorologi. Viikonloppuna pilvipeite voi rakoilla hetkeksi ennen kuin uusi sadealue osuu maakuntaan sunnuntaina.

Suomi on poikkeuksellisessa tilanteessa. Varmaa on, että valmiuslain käyttöönottoa arvioidaan tulevaisuudessa kriittisesti, kirjoittaa Aamulehden rikostoimittaja Tuomas Rimpiläinen.

13.11.2019 22:31

Aamulehti

Harmaan ja märän keskiviikon jälkeen sää synkkenee Pirkanmaalla entisestään huomenna torstaina. Ennusteiden mukaan vettä voi sataa jopa tätä päivää enemmän.

–Tampereen kohdalla vettä voi vuorokauden aikana tulla jopa 12 millimetriä. Se tarkoittaa 12 litraa neliömetriä kohden eli runsaita sateita on luvassa, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Petri Hoppula.

Vertailun vuoksi keskiviikkona vettä satoi Tampereen Härmälän mittausasemalla 9,3 millimetriä.

Torstaina sade osuu vielä päivällä maahan vetenä, mutta illan mittaan sateen olomuodossa voi tapahtua käänne räntäisempään suuntaan. Lämpötila liikkuu vesisateesta huolimatta kuuden asteen tuntumassa.

Keski-Suomen ylitse liikkuva matalapaine voi puolestaan saada tuulen puhaltamaan Pirkanmaalla torstaina jopa puuskaisesti.

– Aamutuuli on vielä kohtalaista, mutta kun matalapaineen keskus liikkuu päivän mittaan aivan Tampereen ylitse, tuuli voi puhaltaa puuskissa yli 10 metriä sekunnissa.

Perjantaina pilkahtaa aurinko, sunnuntaina taas vettä

Harmaan, sateisen ja tuulisen torstain jälkeen Tampereella voidaan päästä nauttimana rakoilevasta pilvipeitteestä ja auringon pilkahduksista.

Perjantain vastaisena yönä yönä sadealueet painuvat Pirkanmaalta Kuolan niemimaalle ja kohti Jäämerta.

– Perjantaina voidaan päästä nauttimaan selkeämmistä hetkistä jo heti aamutuimaan. Päivällä pilvisyys lisääntyy, mutta auringon pitäisi kyllä vielä päästä pilkahtelemaan.

Ennusteiden mukaan lauantaista on tulossa perjantain kaltainen lauha ja poutainen päivä. Perjantain noin kolmen lämpöasteen jälkeen mittari kuitenkin laskee nollan vaiheille.

Seuraava sadealue osuu Pirkanmaalle sunnuntaina.

– Sateet alkavat yöllä räntäisinä, mutta muuttuvat nopeasti vedeksi. Päivällä lämpötila voi nousta jälleen viiden asteen tuntumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: