Kylmä kevätsää jatkuu. - Sää - Aamulehti

Kelivaroitus voimassa Pirkanmaan teillä – Luvassa lunta, räntää, vettä ja yöpakkasia

Kymmenenkään päivän sääennusteessa ei näy lämpöaaltoa.

Toukokuinen sää näytti Parkanossa maanantaiaamuna tältä.

11.5.2020 7:20 | Päivitetty 11.5.2020 8:02

Aamulehti

Pirkanmaalle on alkavalle viikolle luvassa koleaa kevätsäätä. Lämpötila pysyttelee kymmenessä asteessa tai sen alle. Esimerkiksi tänään maanantaipäiväksi on luvassa lämpöä vain 5–6 astetta.

Pirkanmaan teillä on voimassa kelivaroitus, sillä maanantaiaamun ja aamupäivän aikana sataa lunta ja räntää. Vesi- ja räntäkuurot jatkuvat Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan edelleen iltapäivällä ja lähipäivinä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Oskari Rockas kertoo, että Pohjois-Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan rajamailla lunta on satanut maanantaiaamun aikana jopa kuusi senttimetriä.

– Se ei toki tule jäämään maahan, vaikka viikosta kolea tuleekin.

Rockaksen mukaan tienpinnat näyttävät pysyvän lumi- ja räntäsateesta huolimatta pääosin sulina, mutta paikoitellen etenkin pienille teille voi syntyä sohjoa.

Yöpakkasia tiedossa

Tällä viikolla yöt ovat kylmiä, ja lämpötila laskee Pirkanmaalla pakkasen puolelle maanantain ja tiistain välisenä yönä. Myös loppuviikosta on hallanvaaraa.

Tuuli on heikkoa tai kohtalaista.

Rockaksen mukaan sää lämpiää vähän loppuviikkoa kohden, mutta mitään lämmintä kevätsäätä ei ole näkyvissä.

– Ensi maanantai on vielä kylmä, tiistaina sää saattaa maltillisesti vähän lämmetä yli kymmenen asteen, mutta näkyvissä ei ole, että lämpötila nousisi 20 asteen tuntumaan.

Pirkanmaalle on luvassa koleaa säätä koko viikoksi ja ensi viikon alkuunkin. Maanantaiaamuna Tampereen seudulla satoi räntää. Vesi- ja räntäsateita on luvassa lähipäivinäkin. Kuva on Tampereen Keskustorilta maanantaiaamuna.

Lämmin kevätsää antaa odotuttaa itseään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut