Tampereen kevään lämpöennätys rikki! Härmälässä mitattiin 16 asteen lukema tiistaina - Sää - Aamulehti

Tampereen kevään lämpöennätys rikki! Härmälässä mitattiin 16 asteen lukema tiistaina

Lomapäiviä voi yhdistää pyhäpäiviin ja näin kikkailla pitkän vapaapäiväputken. Arkistokuva.

7.4.2020 15:18 | Päivitetty 7.4.2020 16:34

Aamulehti

Tampereen kevään lämpöennätys on mennyt rikki. Tampereen Härmälän mittauspisteellä mitattiin tiistaina iltapäivällä 16,0 astetta.

Viimeksi kevään lämpöennätys meni rikki eilen maanantaina. Tuolloin sekä Tampereen Härmälän että Tampere-Pirkkala lentoaseman havaintoasemilla päivän ylimmäksi lämpötilaksi mitattiin 13,8 astetta.

Forecan meteorologi Ilkka Alanko sanoo, että lämpötila laskee nyt laskuun tämän päivän osalta. Pilvisyys lisääntyy iltaa kohti ja alkuillasta vesisadealue tulee kulkemaan Pirkanmaan ylitse. Yöksi pilvisyys taas vähenee.

Keskiviikkonakin lämpötila noussee 10 asteen yläpuolelle, mutta päivä on hieman tuulisempi. Loppuviikoksi lämpötila tulee viilenemään.

15 astetta myös muualla Suomessa

Ensimmäisenä 15 asteen raja rikottiin Suomessa Hattulan Lepaan havaintoasemalla tiistaina. Siellä lämpötila kävi ylimmillään 17 asteessa. Myös Hämeenlinnassa ja Lahdessa ylitettiin tiistaina 16 asteen raja.

Edellisen kerran 15 asteen raja rikkoutui Suomessa viime vuoden puolella 30. syyskuuta. Tuolloin mittaustulos nousi 15 asteeseen Kirkkonummella ja Hangossa.

Päivitetty 7.4. kello 15.22: lisätty tietoa muiden paikkakuntien mittaustuloksista.

Päivitetty 7.4. kello 16.30: lisätty uusimmat mittaustulokset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: