Aurinkoa ja yli 20 astetta lämmintä: viikonloppuna vain yksi asia estää Pirkanmaan hellelukemat – alkuviikosta säähän tulee taas muutos - Sää - Aamulehti

Aurinkoa ja yli 20 astetta lämmintä: viikonloppuna vain yksi asia estää Pirkanmaan hellelukemat – alkuviikosta säähän tulee taas muutos

Viikonlopusta tulee aurinkoinen ja lämmin. Ympäri Pirkanmaata ulkoillaan heikkotuulisessa ja aurinkoisessa säässä lauantaina ja sunnuntaina.

Lomapäiviä voi yhdistää pyhäpäiviin ja näin kikkailla pitkän vapaapäiväputken. Arkistokuva.

16.5.2019 9:33

Aamulehti

Norjan rannikolta Suomeen matkaava korkeapaine tekee viikonlopusta aurinkoisen ja lämpimän. Jo perjantaina lämpötila nousee parhaimmillaan 17 asteeseen ja sää on poutainen. Vielä lämpimämpää on kuitenkin viikonloppuna.

– Sekä lauantai että sunnuntai ovat molemmat hyvin heikkotuulisia ja poutaisia. Aurinko paistaa, jos ei nyt kirkkaalta taivaalta, ohuen pilviharson läpi. Kumpanakin päivänä on todella nätti sää, sanoo Forecan meteorologi Kristian Roine.

Tämän hetkisten ennusteiden mukaan lauantaina aurinko paistaa koko päivän. Sunnuntaina taivaalle voi syntyä joitakin pilviä tai korkeaa pilviharsoa, mutta päivä näyttäytyy aurinkoisena.

Lauantaina lämpötila on 20–22 asteessa. Roine sanoo, että sunnuntai on hieman lämpimämpi, sillä lämpötila nousee 20–22 asteeseen iltapäivällä.

Matalimmillaan lämpötila laskee yöllä. Perjantain ja lauantain välinen yö käy kylmimmillään noin 5 asteessa, lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 10 asteessa.

Viikonloppuna esimerkiksi Satakunnassa hätyytellään hellerajaa 24 asteen ennusteilla, mutta Pirkanmaalla helteistä ei voi puhua. Syynä on se, että suuret ja vielä kylmät järvet viilentävät lämpötilaa rantaviivalla. Näsijärven lämpötilaksi mitattiin keskiviikkona 8 astetta.

– Pirkanmaan sisällä suuria lämpötilaeroja ei ole. Eroja syntyy kuitenkin siitä, miten kaukana suurten järvien vaikutuspiiristä ollaan, Roine sanoo.

Ensi viikolla muutos

Heikkenevä korkeapaine liikkuu viikonlopun aikana Venäjän puolelle.

Maanantaina säätilassa tapahtuukin selvä muutos. Pilvisyys on runsasta ja paikalliset sateet lisääntyvät alkuviikosta.

Roine sanoo, että sateisilla alueilla lämpötila voi laskea 10 asteeseen. Sen sijaan alueilla, joissa ei satu satamaan, lämpötila voi pysyä yhä jopa lähellä 20 astetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut