Lunta sataa viikonloppuna Tampereen seudulla – Iso muutos viikon kuluttua: ”20 astetta voi mennä rikki” - Sää - Aamulehti

Lunta sataa viikonloppuna Tampereen seudulla – Iso muutos viikon kuluttua: ”20 astetta voi mennä rikki”

Tältä näytti auton tuulilasi lauantain vastaisena yönä Tampereella.

4.5.2019 9:00

Aamulehti

Lauantaina aamupäivällä Tampereen seudulla on luvassa heikkoja lumisateita etenkin pohjoisissa osissa. Tutkassa näkyvät sadealueet yltävät Pirkanmaalta Länsi-Satakuntaan ja Pohjanmaalle.

– Sateet näyttävät kuitenkin hyvin heikoilta. Ei enää pyryä, vähän leijailee räntää, sanoo Forecan päivystävä meteorologi Kristian Roine.

Päijänteen itäpuolella sen sijaan on tänään hieman reilumpia sadealueita.

Iltaa kohti pilviverho rakoilee Pirkanmaalla. Silti lämpötilat ovat ajankohtaan nähden alhaalla. Pirkanmaalla aamun pakkaslukemista noustaan noin kolmeen asteeseen.

Roineen mukaan tällaiset lukemat ovat toukokuussa harvinaisia. Lumikuuroja voi olla, mutta harvoin lämpötila laskee näin alas.

Myös sunnuntain vastaisesta yöstä tulee kylmä. Kuurottaiset lumi- tai räntäsateet jatkuvat Pirkanmaalla sunnuntaina.

– On pieni mahdollisuus, että iltapäivällä sää muuttuu aurinkoisemmaksi. Lämpö nousee myöhään iltapäivällä noin seitsemään asteeseen. Etelässä jopa 10 astetta on mahdollista.

Ensi viikon alkupuolella lämpöasteet kohoavat yli 10 asteen Etelä- ja Keski-Suomessa. Loppuviikolla lähestetyään 15 astetta, mutta iso muutos tapahtuu viikonloppuna.

– Päivälämpötilassa palataan yli 15 asteen lukemiin äitienpäiväviikonloppuna. Näyttää siltä, että joillain mittausasemilla voi mennä 20 astetta rikki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut