Pirkanmaalla koettiin syksyn kylmin yö: Virroilla käytiin lähes kuudessa pakkasasteessa – Maanantaina maa voi olla valkoinen ja ajokeli huono - Sää - Aamulehti

Pirkanmaalla koettiin syksyn kylmin yö: Virroilla käytiin lähes kuudessa pakkasasteessa – Maanantaina maa voi olla valkoinen ja ajokeli huono

Torstain vastainen yö oli Pirkanmaalla syksyn kylmin ja Pirkanmaan kylmin paikka löytyi Virroilta, jossa lämpötila laski -5,9 asteeseen.

Ajokelin varoitetaan olevan huono myös Pirkanmaalla sunnuntaina.­

15.10.2020 11:26

Aamulehti

Lämmin syksy kääntyy hiljalleen kohti talvisempaa säätä. Ainakin hetkellisesti. Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko kertoo, että torstain vastainen yö oli Pirkanmaalla syksyn kylmin.

Pirkanmaan kovin pakkaslukema mitattiin Virroilla, jossa lämpötila painui aamukahdeksan jälkeen 5,9 pakkasasteeseen. Forecan kello 6.15 tekemän mittauksen mukaan Virrat oli koko Suomen kylmin paikka. Kuuden jälkeen tehdyn mittauksen aikana pakkasta oli Virroilla 5,5 astetta.

Kylmää oli myös muualla ja esimerkiksi Tampere Pirkkalan lentoasemalla pakkasta oli 3,1 astetta. Tampereen keskustan tuntumassa lämpötila pysyi Alangon mukaan plussan puolella, kun Tampellan mittauspisteellä lämpötila laski viime yönä alimmillaan 0,9 lämpöasteeseen.

Alanko kertoo, että sää on kylmenemään päin ja myös perjantain vastaisesta yöstä on tulossa kylmä. Selkeillä alueilla lämpötila laskee viime yön tapaan pakkasen puolelle.

Viikonloppuna sää on epävakainen, mutta myös aurinko pääsee paistamaan. Alanko kertoo, että sää on viikonlopun aikana pääosin viileä ja sateinen, mutta sunnuntaina päivällä myös aurinko pääsee paistamaan.

Ensin lunta sitten lämpöä

Sunnuntai-illan ja maanantain vastaisena yönä säätyyppi muuttuu jälleen, kun tuuli kääntyy pohjoiseen.

– Tällöin Pirkanmaan yli liikkuu sadealue, jonka sateet tulevat tämän hetkisen ennusteen mukaan ensin räntänä ja sitten lumena. Riski on, että maa on osassa Pirkanmaata maanantaiaamuna valkoinen.

Alanko muistuttaa, että räntä- ja lumisateen myötä myös ajokeli muuttuu huonoksi ja vaikutuksia liikenteeseen tulee olemaan.

Ensi viikon alkupuolella sää jatkuu edelleen viileänä, mutta keskiviikkona ilma lämpenee jälleen.

– Viikon loppupuolella tuuli kääntyy jälleen lounaaseen ja lämpötilat nousevat useamman asteen verran plussan puolelle siten, että loppuviikolla lämpötilat ovat Pirkanmaalla noin viiden asteen tienoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?