Perjantain sadekuurot vaihtuvat lauantaina aurinkoon ja lämpöön, helleraja paukkuu viimeistään keskiviikkona –”Sääkartoilla ei ole syksyä näkyvissä” - Sää - Aamulehti

Perjantain sadekuurot vaihtuvat lauantaina aurinkoon ja lämpöön, helleraja paukkuu viimeistään keskiviikkona –”Sääkartoilla ei ole syksyä näkyvissä”

Eteläistä Suomea perjantaina riepotelleet sateet eivät yltäneet Pirkanmaalle, mutta pieniä sadekuuroja on tästä huolimatta luvassa.

Tänään lämpötila nousee vielä yli 20 asteen Pirkanmaalla, mutta viikko jatkuu epävakaisena.

23.8.2019 19:08 | Päivitetty 23.8.2019 19:09

Sää on ollut perjantaina Pirkanmaalla alkuviikkoa viileämpi sekä paikoin pilvinen. Iltaa kohden ja lauantain vastaista yötä kohti mentäessä sää muuttuu myös sateisemmaksi.

–Sellaisia sateita, joita Helsingissä nähtiin tänään, ei ole missään tapauksessa tulossa. Puhutaan yksittäisistä kuuroista sekä melko pienistä sadekertymistä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Jylhä-ollila.

Jylhä-ollilan mukaan muutos säässä nähdään kuitenkin heti lauantaina aamulla, kun sää selkenee. Myös lämpötilat nousevat noin kahteenkymmeneen asteeseen.

Sunnuntaina sää muuttuu entistä kesäisemmäksi, kun aurinko paistaa ja lämpötila nousee lauantaista muutaman asteen verran.

Helleaalto saapuu

Jylhä-Ollila kertoo, että koko ensi viikko jatkuu kesäisenä aina viikonlopulle saakka ja viikon keskivaiheilla ylitetään helleraja.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että helleraja rikkoutuu tiistain ja keskiviikon vaiheilla.

Lämpöä riittää tämän jälkeenkin, vaikka viikonloppuna sää voi muuttua epävakaisemmaksi.

Auringosta, lämmöstä ja kesästä kannattaa nauttia nyt, sillä vastaavaa kesäsäätä ei todennäköisesti ole enää tänä vuonna Suomessa nähtävissä.

–Elokuun viimeinen viikko on varmasti viimeinen näin lämmin viikko. Jos katsotaan syyskuun alkua, äkillistä kylmenemistä ei ole näkyvissä, mutta ei ole hellelukemiakaan.

–Vaikka menemme auttamatta syksyä kohden, sääkartoilla ei ole vielä syksyä näkyvissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos