Pirkanmaan pohjoisosiin sataa lunta keskiviikkoyönä – Aamulehti - Sää - Aamulehti

Kohta tupruttaa lunta Pirkanmaallakin – Tampereen seudulle ennustetaan räntää ja huonoa ajokeliä

Varsin vetinen sää saa jatkoa Pirkanmaalla, mutta maakunnan pohjoisosissa saatetaan saada jo lunta.

Lumisadealue kulkee Suomen keskiosien yli keskiviikon vastaisena yönä ja seuraavan kolmen vuorokauden aikana. Tampereelle sadealue tuo todennäköisesti vain räntää. Viikonlopuksi ennustetaan Tampereen seudulle pakkasta. Tältä näytti Tampereella tämän vuoden tammikuussa.

26.11.2019 17:10

Aamulehti

Keski-Suomeen saattaa tuprutella lunta keskiviikon vastaisena yönä. Lumisadealue kulkee Suomen keskiosien ylitse ja ulottuu Kainuuseen, Pohjanmaalle ja Etelä-Lappiin.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta voi kertyä jopa parikymmentä senttiä paikoittain seuraavien kolmen vuorokauden aikana.

Pirkanmaalla lumisadealue osuu pohjoisosiin. Esimerkiksi Virroille, Parkanoon ja Mänttä-Vilppulaan ennustetaan kohtalaista lumisadetta keskiviikkona aamuyöksi. Ennusteiden mukaan lumisade alkaa jo tiistaina alkuillasta, mutta sankkenee puolen yön tietämissä.

Lumisateen raja kulkee Tampereen pohjoispuolella, sillä esimerkiksi Oriveden korkeudella sateen ennustetaan tulevan ensin räntänä ja lumisateena keskiviikkoaamusta alkaen.

Tampereen korkeudella ja etelämpänä sateen ennustetaan tulevan räntänä. Lumisadetta Tampereen seudulle ennustetaan viikonloppuna. Tuolloin myös lämpötila laskee pakkasen puolelle, ja iltapäivällä saattaa paistaa myös aurinko.

Tiistaiaamuna Pirkanmaalla oli todella liukasta, kun jäinen tihkusade kuorrutti teitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: