Lumikuuroja huhtikuussa Pirkanmaalle - Sää - Aamulehti

Näin talviseen maisemaan Pirkanmaalla herättiin maanantaiaamuna – katso valkeat kuvat Nokialta, Tampereelta ja Parkanosta

Huhtikuun ensimmäinen päivä on keskiviikko. Myös keskiviikon vastaisena yönä on Ilmatieteen laitoksen meteorologin Eerik Saarikallen mukaan mahdollisuus lumi- tai räntäsateisiin.

Autossa kannattaa aina olla kelin vaatimat renkaat, sillä renkaan ja tienpinnan välinen kosketuspinta-ala on vain reilun kämmenen kokoinen. Keliin sopivat renkaat pitävät parhaiten.­

30.3.2020 8:30 | Päivitetty 30.3.2020 13:02

Aamulehti

Pirkanmaalla muun muassa Parkansosa ja Nokian Siurossa herättiin maanantaina lumiseen maisemaan. Lunta tai räntää voi Ilmatieteen laitoksen meteorologin mukaan sataa vielä moneen otteeseen alkaneella viikolla.

Päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle kertoo, että jo maanantaina Pirkanmaan yli saattaa liikkua lumikuuroja. Myöhemmin viikolla myös keskiviikon vastaisena yönä ja perjantaina on mahdollisuus sateisiin.

– Se on tämä säätyyppi on vähän tämmöinen, että voi välillä sadella.

Saarikalle luonnehtii säätä koleaksi. Päivisin lämpötila pysyttelee aavistuksen nollan yläpuolella.

– Öisin voi olla pilvisyydestä riippuen kylmää tai tosi kylmää, hän sanoo.

Aurinko saattaa Saarikallen mukaan pilkahtaa välillä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan takatalvesta voidaan puhua, kun terminen kevät on hyvässä vauhdissa, ja pakkanen ja lumisade yllättävät. Takatalven sijaan Saarikalle puhuu kylmästä keväästä.

– Kylmää kevättähän tämä on.

Lunta oli tullut puolilta päivin myös Tampereen Lukonmäessä.­

Myös Parkanossa maisema oli luminen maanantaiaamuna.­

Uutista päivitetty 30.3.2020 kello 9.05: Lisätty kuva Parkanosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?