Hiihtolomaviikon sää Pirkanmaalla - Sää - Aamulehti

Hiihtolomaviikolle luvassa vaihtelevaa säätä: ensin plussaa ja puuskaista tuulta, sitten viilenee – Laduille riittää lunta myös loppuviikolla

Uusimman kuukausiennusteen mukaan vielä maaliskuun alkupuolellakin on tavanomaista lämpimämpää.

25.2.2019 6:01

Hiihtolomaviikkoa vietetään vaihtelevassa säässä Pirkanmaalla. Viikko alkaa hyvin lauhana, mutta loppuviikosta lämpötila kääntyy pakkasen puolelle.

Maanantaista keskiviikkoon lämpötilat ovat Pirkanmaan seudulla 5-6 asteen vaiheilla. Keväistä tunnetta viilentää kuitenkin alkuviikolla voimakas ja puuskainen tuuli. Etenkin maanantaina ja keskiviikkona tuuli voi puhaltaa jopa seitsemän metriä sekunnissa.

Forecan päivystävä meteorologi Anna Latvala ennustaa, että myös aurinko näyttäytyy lomalaisille.

–Pilvisyys on hyvin vaihtelevaa. Ajoittain saattaa olla todella aurinkoisiakin hetkiä välissä, mutta varsinkin alkuviikon aikana pilvisyys vaihtelee ihan päivänkin sisällä.

Viikon puolivälin jälkeen lämpötilat lähentelevät päivisin nollaa tai kääntyvät pikkupakkasiksi. Joinakin öinä pakkasta voi olla yli kymmenenkin astetta.

Myös pohjoisessa lauhaa

Myös Lapissa ja Kuusamossa lomailevilla hiihtolomaviikko alkaa lauhana, sillä lämmin alue ulottuu lähes Pohjois-Lappiin asti. Lämpötilat ovat nollan tienoilla aivan pohjoisimmassakin lapissa.

Tiistaina sää muuttuu vähitellen kylmemmäksi, mutta keskiviikkona läntinen ilmavirtaus tuo lämpötilat jälleen plussan puolelle.

Pohjoisessa sää viilenee kunnolla vasta torstaista alkaen, kun pohjoisen puoleinen tuuli alkaa puhaltaa. Lapissa lämpötilat voivat pudota yöllä 20 asteen tienoille, kun päivisin pakkasta on vajaat 20 astetta.

Sataako Pirkanmaalle uutta lunta?

Vaikka plussalukemilla alkava hiihtolomaviikko painaa lumikertymää kasaan, lunta pitäisi riittää laduille myös viikon loppupuolella. Latvalan mukaan lunta on Pirkanmaalla edelleen reilusti yli 20 senttimetriä.

Latvala ei pidä täysin poissuljettuna, että Pirkanmaalle sataisi vielä uutta lunta. Suomen yli menee viikon aikana joitakin sadealueita, jotka kuitenkin painottuvat pohjoiseen ja itään. Osa sateista voi tulla vetenä maan keskivaiheilla, mutta pohjoisessa ne satavat enimmäkseen lumena.

–Pirkanmaan seudulle ei ole luvassa kovin paljon sateita, mutta ei se ihan mahdotonta, että lunta tulisi ihan vähän lisää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos