Lumipyryä Tampereelle maanantaina - Sää - Aamulehti

Iltapäivän työmatkaliikenne sujunut rauhallisesti – Varoitus huonosta säästä autoilijoille, junille ja lentäjille, illalla lumisade vielä sakenee

Kuvituskuva tammikuun 17. päivältä.

28.1.2019 9:38 | Päivitetty 28.1.2019 17:01

Liukkaista teistä ja lumisateesta huolimatta maanantain työmatkaliikenne näyttää sujuneen rauhallisesti. Päivystävä palomestari Ilpo Kuokkanen Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoo, että heillä on tehtävien suhteen ollut yllättävän rauhallista.

Tilannehuoneen mukaan iltapäivällä Pirkanmaalla on sattunut iltapäivällä kaksi pientä tieliikenneonnettomuutta, toinen Urjalassa ja toinen Tampereella.

Tampere on lumisadealueen reunalla ja iltaan mennessä joutumassa rintaman alle. Lunta on tulossa Forecan tämänhetkisen ennustemallin mukaan tänään 2–5 senttimetriä illaksi kello kahdeksaan mennessä Pirkanmaalla.

Päivystävä meteorologi Kristian Roine kertoo tuoreiden tutkakuvien perusteella, että Tampere on hieman ennen kello kahta iltapäivällä lounaan suunnasta saapuneen laajimman lumisadealueen reunalla.

–Satakunnan ja Pirkanmaan alueella on nytkin voimakkaampia tutkakaikuja, mutta toistaiseksi sadealueet ovat vielä hajanaisia. Illalla sateet ovat runsaampia, Roine ennustaa.

Forecan ennusteen mukaan lunta kertyy myös tiistaina ja keskiviikkona.

Jos tviitti ei näy oikein, näet sen tästä.

Roineen mukaan sadealue yltää hajanaiset sateet mukaan lukien Virosta aina Etelä-Pohjanmaan seudulle tässä vaiheessa. Runsaimmat sateet iltapäivällä kello 14 aikaan saatiin läntisellä Uudellamaalla linjalla Kirkkonummi–Hanko.

Aiemmin tänään Ilmatieteen laitos ennusti, että maanantain aikana voi sataa lunta viidestä kymmeneen senttiä. Tuuli voi olla paikoin navakkaa. Iltapäivällä kello 13.30 aikaan Ilmatieteen laitos julkaisi Etelä-Suomea koskevan varoituksen lumisateen ja tuulen yhdistelmästä.

–Uudellemaalle sataa uutta lunta huomiseen aamupäivään mennessä rannikkopainotteisesti 10–15 senttimetriä. Sakeimmillaan lumisade on tänään iltapäivällä ja illalla.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Antti Kokon mukaan säätila voi aiheuttaa merkittävää haittaa eri liikennemuodoille.

– Voimakkaan tuulen kera satava lumi haittaa merkittävästi raide-, lento- ja maantieliikennettä jo tänään iltapäiväruuhkassa.

Ilmatieteen laitos kertoo, että pakkaslumi ei kerry puihin.

Kireät pakkaset ovat heikkenemässä. Ilmatieteen laitoksen mukaan viime yö oli lähipäivien kylmin. Tästä eteenpäin lämpötila kohoaa, mutta Pirkanmaalla tuskin mennään plussan puolelle lähipäivinä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos