Tampereen seudulle jopa 20 asteen pakkaset sunnuntaina ja maanantaina - Sää - Aamulehti

Eteläiseenkin Suomeen 20 pakkasastetta – pakkasennätykset vaarassa

Sunnuntaina on luvassa hyytävää menoa koko maahan.

24.1.2019 14:37

Sää ei ota lauhtuakseen, päinvastoin. Pakkasvaroitus on päällä isossa osassa Suomea.

Kylmintä oli viime yönä Lapin Sallassa, jossa mitattiin 33 astetta pakkasta. Muuallakin maassa pakkanen on kuitenkin kovaa ja kiristyy entisestään.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala kertoo, että vaikka pakkanen hellittää hieman perjantaina, mistään pitkäaikaisesta lauhtumisesta ei ole kyse.

Lauantaina pakkanen kiristyy, ja voimistuva tuuli tekee siitä erittäin purevaa.

–Suosittelen kyllä pukemaan lämpimästi vaatetta päälle, sillä kylmä taitaa pitää nyt sitkeästi pintansa, Mustala sanoo.

Sääpalvelu Forecan 10 vuorokauden ennusteen mukaan Tampereella pakkasta saadaan lähelle 20 astetta sunnutaina ja maanantaina lämpötila putoaa yli 20 asteen lukemiin.

Pakkasta pukkaa

Sunnuntaina päästään hyytäviin pakkaslukemiin, kun Etelä- ja Itä-Suomessakin on paikoin 20 astetta pakkasta. Oulussa on noin -30, ja Lapissa -35 astetta. Lumisateitakin tulee pitkin viikonloppua suuressa osassa maata, mutta lumi-infernosta ei ole kyse. Lunta on joitakin senttejä ympäri Suomea.

–Sunnuntai on ehdottomasti viikon kylmin päivä. Kyllä siinä voi tulla tämän talven pakkasennätyksiä sunnuntaina ja ensi viikolla, Mustala povaa.

Tällä hetkellä ja etenkin tulevina päivinä Suomessa on selvästi keskimääräistä kylmempää. Keskimääräinen lämpötila tammikuun lopussa on Helsingissä -2,6 ja Oulussa -8,4 astetta. Nyt vastaavat lukemat nousevat 20-30 pakkasasteeseen.

Tämän vuoden pakkasennätys tähän mennessä on mitattu Sallassa 21. tammikuuta, - 36.6 astetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: