Sää: Lumisateet tältä erää ohi Pirkanmaalla - Sää - Aamulehti

Lumisateet tältä erää ohi Pirkanmaalla, tiistain sää tämän viikon valonpilkahdus – Katso Aamulehden valokuvaajan upeat otokset lumikuorrutetusta Toijalasta

19.10. 20:01 | Päivitetty 20.10. 7:01

Aamulehti

Pirkanmaalla saatiin paikoin useamman sentin lumikerros maanantaina. Virallisista mittauspisteistä Juupajoen Hyytiälässä lunta satoi kaksi senttiä, Nokialla yhden sentin.

Virallisiin ensilumitilastoihin määrät eivät välttämättä riitä. Ilmatieteen laitoksen virallisten tilastojen mukaan ensilumi sataa, kun lumensyvyysmittari näyttää aamulla kello yhdeksän syksyllä ensimmäisen kerran lumen syvyydeksi vähintään yhtä senttiä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Petri Hoppula kertoo, että maanantaina satanut lumi saattaa painua niin, että tiistaiaamuna virallisissa mittauksissa ensilumen määritelmä ei enää täyty.

– Ei voi varmaksi vielä lyödä lukkoon, että ensilumi olisi satanut. Maakunnan pohjoisreunassa on kyllä oikeastikin ensilumi satanut, vaikka viralliset määritelmät kertoisivat muuta, Hoppula sanoo.

Tiistaista on tulossa Pirkanmaalla lähipäivien aurinkoisin päivä. Maanantaina lumikuuroja tupruttanut sadealue on väistynyt itään. Lämpötila nousee Pirkanmaalla ylimmillään neljään asteeseen ja aurinko voi pilkottaa paikoin pilvien takaa. Näsijärven etelärannalle voi muodostua pieniä sadekuuroja.

Sateet saapuvat

Keskiviikkoyönä lounaasta saapuu sadealue. Sade on ensin lunta, mutta lumi muuttuu rännäksi ja vedeksi päivään mennessä. Myös keskiviikkona lämpötila pyörii Pirkanmaalla noin neljän asteen tienoilla.

Torstaiyö on lämmin: Mittari saattaa käydä jopa viidessä asteessa. Päivällä mittari nousee vielä korkeammalle. Tampereelle ennustetaan torstaiksi yhdeksää astetta.

Viiden päivän keskilämpötilaksi ennustetaan 4,4 astetta. Tilastollisesti tämän viikon lämpötilat ovat keskimäärin hitusen, 0,6 astetta, normaalia lämpimämpiä.

Metsä peittyi lumeen.­

Pellon ohut lumikerros tuskin kestää loppuviikon vesisateita.­

Talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää, marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana. ­

Nahkialanvuori Akaan Toijalassa.­

Osion tuoreimmat

Luetuimmat