Huonon ajokelin varoitus Pirkanmaalla - Sää - Aamulehti

Useita ulosajoja Pirkanmaalla, henkilövahingoilta vältytty – Voimassa huonon ajokelin varoitus

Kirsi Salokanto Tampereen tieliikennekeskuksesta kertoo, että tienpinnat ovat jäässä tai jäätyvät. Liukkaus on aiheuttanut useita ulosajoja.

Talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää, marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana. ­

20.10. 7:00 | Päivitetty 20.10. 9:03

Aamulehti

Pirkanmaalla on voimassa liikennesäävaroitus tiistaiaamuna. Ilmatieteen laitoksen mukaan keli on huono ja onnettomuuksien todennäköisyys tavanomaista korkeampi.

Varoitus ei ole voimassa turhaan, sillä aamun työmatkaliikenteessä on sattunut useita henkilöauton ulosajoja, joista on selvitty ilman henkilövahinkoja. Ensimmäinen sattui ennen aamuseitsemää Valkeakoskella Niementiellä, ja sitä seurasi kaksi erillistä ulosajoa Helsinkiin johtavalla moottoritiellä Lempäälässä. Lempäälässä toisessa tapauksessa oli osallisena pakettiauto.

Tuorein ulosajo on sattunut Lempäälässä Pirkkalantiellä eli Lempäälästä Säijään ja lentoaseman suuntaan johtavalla tiellä. Pelastuslaitoksella ei ollut kohteessa tehtävää.

Tienpinnat jäässä

Kirsi Salokanto Tampereen tieliikennekeskuksesta kertoo, että tienpintojen on arvioitu olevan jäässä tai jäätyvän Oulusta pitkälle etelään.

Liikennekeskuksen huonon ajokelin varoitus on voimassa myös Etelä-Suomessa. Liikennekeskuksen mukaan kosteiksi jääneet tieosat saattavat jäätyä aamun aikana.

– Varmasti on paikoitellen hyvinkin liukasta. Tienpinnat ovat kuitenkin pakkasen puolella, Salokanto sanoo.

Hän kertoo, että vaikka kunnossapito on jo töissä, varovaisuuteen on syytä tien päällä.

– Kyllä siellä ollaan suolaamassa, mutta ihan joka paikkaan ei ole ennätetty ja ihan kaikkia teitä ei edes suolata.

Uutinen päivittyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?