Tampere: Sää pysyy lämpimänä koko viikon - Sää - Aamulehti

Tällä viikolla lämpötilat ovat reilusti plussan puolella – Kaikki tämän vuosikymmenen marraskuut ovat olleet lämpimiä

Marraskuussa on saatu auringonpaistetta tavanomaiset 20 tuntia Pirkanmaalla. Viime vuonna auringonpaistetunnit jäivät kymmeneen tuntiin.

Alkava viikko on lämmin, sumuinen ja pilvinen, toisin sanoen harmaa.

18.11.2019 9:18 | Päivitetty 18.11.2019 13:11

Aamulehti

Talven tuloa saa Pirkanmaalla vielä odottaa. Alkanut viikko vietetään reilusti plussan puolella. Tänä aamuna Tampereella mitattiin Ilmatieteenlaitoksen mukaan 4,9 astetta lämmintä. Maanantaista ja koko viikosta on tulossa lämmin. Koko viikon on pilvistä ja sumuista, toisin sanoen harmaata. Aurinko saattaa kuitenkin pilkahtaa torstaina ja perjantaina.

Koko viikoksi ennustetaan plusasteita. Maanantaista keskiviikkoon on lämpötila korkeimmillaan kuusi astetta Tampereen seudulla.

Lämpötila painuu nollan tienoille sunnuntaina, ja ensi viikolla asteen pari pakkasen puolelle.

Tällä vuosikymmenellä marraskuu on ollut usein lämmin

Pitkän ajan tilastot osoittavat, että lämmin marraskuu on ollut tällä vuosikymmenellä enemmän sääntö kuin poikkeus.

Tilastot osoittavat, että vuosina 1981 – 2010 lämpötilojen keskiarvo marraskuussa tampereella on ollut -0,2 astetta.

2010-luvulla lämpimintä on ollut vuonna 2011, jolloin keskilämpötila oli peräti 4,3 astetta plussalla. Kylmintä puolestaan on ollut 2010, jolloin keskilämpötila oli -2,9 astetta marraskuussa Tampereella. Toisen kerran keskilämpötila on ollut pakkasen puolella vuonna 2016. Muuten marraskuuta on vietetty plussan puolella Tampereella tällä vuosikymmenellä.

Marraskuu on ollut tavanomaisen harmaa

Auringonpaistetunnit ovat tyypillisesti vähissä marraskuussa. Meteorologi Ville Siiskonen Ilmatieteen laitokselta kertoo, että tänä vuonna Tampereen lähimmillä mittausasemilla, Jokioisilla ja Kankaanpäässä on mitattu ajankohtaan nähden tavanomainen määrä auringonpaistetta. Jokioisten Ilmalassa lukema on 20,7 tuntia ja Kankaanpäässä 27,4 tuntia 1. – 17.marraskuuta.

Viime vuonna vastaavaan aikaan auringonpaistetta kertyi Pirkanmaalla 10,7 tuntia Pitkän ajan matalin auringonpaisteen määrä osuu vuoteen 1959, jolloin vastaavana aikana paistoi vain 1,5 tuntia. Vuonna 2014 marraskuussa jäätiin vastaavana ajankohtana 3,6 tuntiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut