Valkeakoskella tulvi ukkoskuurojen vuoksi - Sää - Aamulehti

Rajut ukkoskuurot aiheuttivat tulvia Valkeakoskella, lukijan video näyttää veden vallassa olevan kaupungin – joitakin kotitalouksia yhä ilman sähköjä Pirkanmaalla

Lauantain voimakkaat ukkoskuurot aiheuttivat taajamatulvia muun muassa Valkeakoskella.

Myrskysateet ovat aiheuttaneet taajamatulvia muun muassa Valkeakoskella.

9.6.2019 9:40 | Päivitetty 9.6.2019 10:39

Pirkanmaan pelastuslaitoksella riitti lauantai-iltana kiirettä voimakkaiden ukkoskuurojen vuoksi. Pelastuslaitos tiedotti kello 23 jälkeen illalla, että viimeisen 12 tunnin aikana tehtäviä oli ollut 105 kappaletta.

Tulipaloja ja pieniä onnettomuuksia oli lauantaina lukuisia. Valkeakoskella paloi kesämökki, Ylöjärvellä hirsirakennus ja Akaassa maastoa. Tampereella auto ajoi ojaan vesiliirron vuoksi.

Veden pumppaustehtäviin pelastuslaitos joutui iltakahdeksan jälkeen, jolloin Valkeakoskelle tuli kerralla paljon vettä. Alueella oli pumppaustehtävissä useita yksiköitä, mutta kaikkiin kohteisiin yksiköitä ei ollut enää mistä laittaa.

Paikkakunnalla oli lauantaina ainakin 30 vedenpumppaustehtävää. Pumppaustehtäviä oli jonossa niin omakotitaloissa, rivitaloissa kuin kerrostaloissakin. Eniten voimavaroja tarvittiin terveyskeskuksen ja yhden rivitalon kellarin tyhjentämiseen.

Katso lukijan video Valkeakosken tulvista:

Osa yhä ilman sähköä

Ukkonen aiheutti lauantaina runsaasti sähkökatkoja Pirkanmaalla. Yhdeksän aikaan illalla Pirkanmaalla oli pahimmillaan yli tuhat kotitaloutta ilman sähköjä.

Sähköjä oli poikki ainakin Ylöjärvellä, Ruovedellä, Orivedellä, Akaassa ja Valkeakoskella.

Sunnuntaina aamulla kello 10 aikaan ilman sähköjä oli vielä hieman alle 200 taloutta eri puolilla Pirkanmaata. Huonoin tilanne oli Pälkäneellä, jossa sähköt puuttuivat noin sadalta kotitaloudelta.

Kello yhteentoista mennessä tilanne oli päivittänyt niin, että enää joitakin kymmeniä kotitalouksia odotti sähköjen palaamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut