Varoitus huonosta ajokelistä Pirkanmaalla - Sää - Aamulehti

Lumisade ja -sohjo liukastavat teitä ja jalkakäytäviä – Kymmenkunta onnettomuutta ympäri Pirkanmaata

Tampereella tuli lunta 21. lokakuuta 2020. Marraskuun alussa talvisäätä ei näillä näkymin ole luvassa.­

21.10.2020 7:00 | Päivitetty 21.10.2020 10:28

Aamulehti

Tieliikennekeskus varoittaa autoilijoita paikoittain huonosta ajokelistä Länsi-Suomen alueella. sakean lumisateen ja tielle kertyneen lumisohjon vuoksi. Tieliikennekeskus varoittaa myös, että myös kevyen liikenteen väylät ovat paikoin liukkaita.

Yhdeksään mennessä kolareita on sattunut ainakin neljä lisää Tampereella, Kangasalla ja Orivedellä puoli yhdeksän ja yhdeksän välillä. Yhteensä kolareita on tullut Pelastuslaitoksen tietoon Pirkanmaalla noin kymmenen. Hieman ennen kymmentä sattui pieni onnettomuus Tampereella

Päivystävä palomestari Pauli Keskinen kertoo, että onnettomuudet ovat olleet pieniä tieltä suistumisia, eikä niissä ole sattunut merkittäviä vahinkoja.

Aamu 7.30:een mennessä Pirkanmaan pelastuslaitokselle oli tullut tietoon viisi liikenneonnettomuutta. Tuoreimmat olivat Ylöjärveltä ja Hämeenkyröstä seitsemän jälkeen.

Ylöjärvellä sattui ulosajo uudella Kuruntiellä hieman ennen kuutta. Toinen onnettomuus tapahtui Ylöjärvellä Vaasantiellä Juustoportin kohdalla, jossa auto törmäsi liikenneopasteisiin. Päivystävä palomestari Ilpo Kuokkanen kertoo, että molemmissa onnettomuuksissa selvittiin peltivaurioin.

Hieman ennen seitsemää raskas ajoneuvo suistui ojaan Parkanon pohjoispuolella Luomankylän tienhaarassa.

– Tuntuu olevan sen verran sohjoa, että kyllä liukasta on, Kuokkanen kommentoi.

Ilmatieteenlaitoksen päivystävän meteorologin Antti Kokon mukaan sade muuttuu viimeistään alkuaamupäivästä vedeksi. Pirkanmaan pohjoisosissa lumisade jatkuu pidempään, mutta puolen päivän aikaan sade on todennäköisesti vettä koko Pirkanmaan alueella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?