Pirkanmaan sää viikolla 14 - Sää - Aamulehti

Kova tuuli pyyhki enimmät lumisateet maanpinnalta Pirkanmaalla – loppuviikolle luvassa lisää sadetta

Kuluvan viikon sää on vaihtelevaa. Keskiviikkona sää poutaantuu, mutta sadekuuroja saadaan Pirkanmaalle taas torstaina. Perjantaina tuuli yltyy ja sade muuttuu jatkuvammaksi. Lauantaina sää taas poutaantuu, mutta sadekuuroja saattaa edelleen esiintyä.

Sää oli tiistaina Pirkanmaalla luminen, harmaa ja tuulinen. Kuva Tampereen Frenckellin aukiosta on otettu tiistaina päivällä.­

31.3.2020 17:43 | Päivitetty 31.3.2020 17:43

Aamulehti

Kuluvan viikon sää on Pirkanmaalla vaihtelevaa, tuulista ja matalapainevoittoista, eli ei niin tyypillistä aurinkoista kevätsäätä, josta on viime aikoina saatu nauttia.

Tiistaina maahan satanut lumi ei kauaa paikoillaan pysy. Ilmatieteenlaitoksen päivystävän meteorologin Tuomo Bergmanin mukaan tuulinen sää estää lumen kertymistä maanpinnalle.

– Tuulee sen verran, että lumisade ei näy mittareissa juuri lainkaan. Juupajoella lunta on kaksi senttimetriä ja Satakunnan puolella Karvialla lunta on maassa viisi, Bergman kertoo.

Meteorologin mukaan lunta saattaa sataa taivaalta vielä tiistai-illan aikana, mutta viimeistään yöllä sää poutaantuu.

Tuuli keskeytti Pispalan haulitornin purkutyöt – Pultit piti kiristää uudestaan torniin

Tiistain tuulinen sää ei ole pahemmin aiheuttanut sähkökatkoja Pirkanmaan alueella. Kello 17 aikaan Ylöjärvellä 74 taloutta oli ilman sähköä.

Tiistaina Pirkanmaalle ei ole annettu varoitusta huonosta ajokelistä. Viikon aikana kannattaa silti huomioida, että märät tienpinnat saattavat jäätyä varsinkin öisin.

Sää on viikolla sateinen ja tuulinen

Alkuviikon lumisateet taukoavat hetkeksi keskiviikkona. Bergmanin mukaan uusia sadekuuroja esiintyy kuitenkin Pirkanmaalla jo heti torstaina. Perjantaina sade muuttuu jatkuvammaksi.

– Etupäässä sade tulee vetenä alas, mutta loppuosa voi tulla alas lumensekaisena.

Lumisateista huolimatta lämpötilat ovat vuodenaikaan nähden vain hieman tavanomaista viileämpiä. Bergmanin mukaan viikolla lämpötila on päivisin noin neljän asteen hujakoilla ja laskee yöllä muutaman asteen pakkasen puolelle.

Tuuli on kohtalaista koko viikon ajan. Perjantaina tuuli muuttuu puuskaisemmaksi ja navakammaksi.

– Mitään älytöntä tuulta ei ole luvassa. Tuulivahinko ei pitäisi tulla Pirkanmaalla, mutta perjantaina siihen on pieni mahdollisuus.

Viikonlopulle Bergman ennustaa raikasta ja tuulista säätä. Lauantaina päivällä räntä- ja lumikuuroja saattaa esiintyä, mutta sään pitäisi olla etupäässä poutaa. Lämpötilat ovat päivisin viikonloppuna yleisesti 0– 5 plusasteen välissä.

Sää on viikon aikana viileää, mutta ei kuitenkaan suttuista sumukeliä. Bergmanin mukaan auringon pitäisi tulla Pirkanmaalla esiin aina, kun sateet väistyvät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?