Tampereella on perjantaiaamuna maa valkoisena – kesärenkailla autoileva joutuu todella haastavaan ajokeliin - Sää - Aamulehti

Tampereella on perjantaiaamuna maa valkoisena – kesärenkailla autoileva joutuu todella haastavaan ajokeliin

Jäätynyt tie aiheutti ikäviä yllätyksiä autoilijoille jo keskiviikkona Pirkanmaan pohjoisosissa. Tämä auto päätyi ojaan Kurun ja Parkanon välisellä tiellä.

25.10.2018 16:15 | Päivitetty 25.10.2018 16:16

Uusimman sääennusteen mukaan lumisade alkaa Tampereella jo torstain ja perjantain välisenä yönä. Ilmatieteen laitos ennustaa, että sadealue saavuttaa Tampereen seudun tänään noin kello 18. Sade tulee aluksi vetenä, mutta muuttuu puoliltaöin ensin rännäksi ja aamuun mennessä lumeksi. Sakeinta lumisade on ennusteen mukaan perjantaiaamuna kello 9.

Lämpötila pysynee ainakin Tampereen seudulla plussan puolella, mikä tekee ajokelistä erityisen vaikean.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä lämpötila painuu pakkaselle, joten liukkaus maanteillä voi pahentua edelleen. Lisää lunta on tämänhetkisen ennusteen mukaan luvassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Pakkasaamuja on luvassa myös alkuviikosta. Ainakin maanantai ja tiistaiaamuun herätään Tampereella pienessä pakkasessa.

–Ei se ainakaan kauhean hyvältä näytä. Olemme antaneet perjantaiaamuksi kelivaroituksenkin, koska tienpinnat jäätyvät. Se on todennäköisin liukkauden aiheuttaja. Pirkanmaalla myös räntä- ja lumikuurot ovat mahdollisia varsinkin aamuyöstä. Turvallisin vaihtoehto olisi liikkua perjantaiaamuna talvirenkailla varustetuilla autoilla. Jos ei ole vielä ehtinyt vaihtaa talvirenkaita, kannattaa katsoa muita vaihtoehtoja liikkua, varoitti Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto torstaina iltapäivällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos