Torstaina tiedossa kunnon lumimyräkkä - Sää - Aamulehti

Maanantain lumisade oli vasta alkusoittoa: Torstaina tiedossa oikein kunnon lumimyräkkä ja karmea ajokeli – Lunta tulee jopa 15 senttiä lisää

Torstaina Tampereen seudulla on syytä varautua oikein kunnon lumimyräkkään.

14.1.2019 20:48

Maanantain vastaisena yönä Pirkanmaalla alkanut lumisade toi päivän aikana 6–7 senttimetriä vahvistusta lumipeitteeseen.

–Tampereen Härmälässä lunta tuli vuorokauden aikana 7 senttiä lisää ja Juupajoen Hyytiälässäkin 6 senttiä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala.

Tampereella lumen syvyys on nyt 24 senttiä ja Juupajoella 33 senttiä.

–Lunta on nyt pikkuisen tavanomaista enemmän, Juupajoella noin 7 senttiä ja Nokiallakin pari senttiä yli pitkäaikaisen keskiarvon.

Torstaina lisää lunta

Maanantain lumipyry oli kuitenkin vasta alkusoittoa.

Kevyt lumisade jatkuu vielä tiistaina. Keskiviikkona on välipäivä, mutta torstaina tulee taas lunta tupaan oikein kunnolla.

–Torstaina aamuyöllä näyttäisi nousevan aikamoinen lumipyry. Ajokeli on surkea heti aamusta, kun lunta tuiskuttaa ja tuulee idästä.

Vuorokauden aikana lunta sataa jopa 15 senttimetriä. Perjantaina lumisadealue liikkuu pohjoisen suuntaan ja sää selkenee.

Päivälämpötilat liikkuvat alkuviikosta noin viidessä pakkasasteessa, öisin pakkanen paukkuu kymmenen asteen tietämillä. Torstain lumisateessa pakkasta on noin kolme astetta. Viikonloppua kohti pakkanen hieman kiristyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut