Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Vegaaninen tuorejuusto on helppotekoinen herkku – Näin valmistat sen itse

Vegaaninen tuorejuusto on helppotekoinen herkku. Sen kermainen rakenne syntyy cashewpähkinöistä ja syvä maku ravintohiivahiutaleista. Juuston voi maustaa pistaasipähkinärouheella, mutta voit kieritellä juuston myös silputussa lempiyrtissäsi. Tilli, lehtipersilja, basilika, minttu ja sopivat makumaailmaan hienosti. Käytä juustoa levitteenä leivän päällä tai tarjoile keksien tai vihannesten kanssa dippinä. Vegaaninen tuorejuusto 3 dl cashewpähkinöitä 2 valkosipulinkynttä 1 sitruunan kuori ja mehu 1 dl vettä 1 rkl ravintohiivahiutaleita ½ tl hienoa merisuolaa 1 rkl oliiviöljyä 2 rkl pistaasipähkinöitä Laita cashewpähkinät kulhoon, peitä ne vedellä ja anna liota jääkaapissa yön yli tai vähintään 6 tuntia. Valuta pähkinät ja laita korkeaan, kapeaan kulhoon, jossa sauvasekoitinta on helppo käyttää. Juuston voi valmistaa myös tehosekoittimessa. Purista kulhoon valkosipulinkynnet, sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, ravintohiivahiutaleet, suola ja öljy. Survo sauvasekoittimella sileäksi kermaiseksi massaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, ravintohiivahiutaleita tai sitruunaa. Laita massa valumaan harsokankaan sisään jääkaappiin 3–6 tunniksi. Kumoa tarjoilulautaselle ja koristele murskatuilla pistaasipähkinöillä. Juusto säilyy jääkaapissa noin 5 päivää.