Tässä on maailman paras ravintola: "Teimme jotain eeppistä"

STT, AFP, Aamulehti, Reuters

Nyt se on selvää. Maailman paras ravintola on saanut tittelinsä. Se myönnettiin New Yorkissa.

Maailman paras ravintola on Osteria Francescana, Italian Modenassa sijaitseva makujen tyyssija. Ensimmäistä kertaa koskaan maailman parhaan ravintolan titteli annettiin italialaiselle ravintolalle.

Britannialainen William Reed on jakanut tittelin vuodesta 2002.

Osteria Francescanan omistaa keittiömestari Massimo Bottura. Hänet tunnetaan ruoan raaka-aineiden yllättävästä yhdistelystä.


Palkintolautakunta totesi, että Botturan kunnianhimoiset luomukset tasapainottavat täydellisesti perinteen kunnioituksen ja modernin näkemyksen.

Maailman ykkösravintolan omistaja korosti maanantaina kiitospuheessaan, että hänen ravintolassaan ruoanlaitossa on täysin kyse taiteesta.


Maailman parhaiden ravintoloiden listan laatii vuosittain 972 kokkia, ravintolan johtajaa, ruokakriitikkoa ja kulinaristista asiantuntijaa.

Ravintola sai samalla kolmen Michelin-tähden arvostuksen.


- Teimme jotain eeppistä, 53-vuotias Bottura sanoi uutistoimisto Reutersille palkinnon jälkeen.

Reutersin mukaan yli puolet maailman parhaista 50 ravintolasta on Euroopassa.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    ” Kielitoimiston sanakirjan mukaan eeppinen tarkoittaa epiikkaan (kertomarunouteen tai -kirjallisuuteen) kuuluvaa, kertovaa. Taustalla on muinaiskreikan sana έπος, puhe, josta myös suomen sana eepos (laaja runomuotoinen kertomus) on peräisin.”

    Eeppistä ruokaa, onko esim. suomalainen hernekeitto eeppistä ruokaa?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio