Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Ruoka

Nyt ei marjoissa pihistellä – Vadelmajuustokakku ja marjamurupaistos kätkevät sisäänsä kekokaupalla sesongin parhaita marjoja Onko olutta etikettiin katsominen? Aamulehti testasi kahdeksan ulkonäön perusteella valittua olutta, joukossa kaksi helmeä ja yksi ullakolta maistuva pettymys Nyhtökaurapihveissä havaittu listeriaa – valmistaja pyytää palauttamaan tuotteet kauppaan Arvioimme kahdeksan alkoholitonta olutta – Joukosta löytyi kaksi helmeä, jotka menisivät täydestä myös pubissa Salaatti on pätevä ateria, joka voi myös pitää nälkää – ravitsemusterapeutti kehitti ravintoarvoiltaan ”täydellisen salaatin” Elintarvike voi olla käyttökelpoinen vielä vuosienkin päästä – Näin tunnistat pilaantuneen ruuan Tulossa mainio marjavuosi – Asiantuntija tyrmää puheet laiskoista suomalaispoimijoista Suomalaisilla on kaapissaan painonhallinnan ihme­aine, jonka käyttöä moni kuitenkin karsastaa – Tutkimus kertoo, miksi kuituja ei kannata karsia lautaselta Supermarjan maineessa oleva mustikka on yhdessä asiassa pettymys – asiantuntija kertoo, mitä eri marjojen terveellisyydestä on syytä tietää Uusien ruokien välttely ei aina ole nirsoilua vaan taustalla saattaa olla perinnöllinen taipumus Kolme ravintola-alan ammattilaista neuvoo, miten ja mitä tänä kesänä kannattaa grillata – Tärkeintä on rohkea maustaminen ja sopiva määrä hiiliä Miltä maistui 1970-luvun ruoka? Se oli uutuuksien aikaa, jolloin paprikat, pakastimet ja marketit valloittivat Suomen – Vapriikissa sukelletaan 50 vuoden takaiseen ruokakulttuuriin Maailmalla villitsevä leipomisilmiö hurmasi nokialaisen Anna Jaatisen täysin – näillä ohjeilla sinäkin onnistut ”Ärsyttävä rikkaruoho” voikin olla mahtava ravintopommi – Asiantuntija neuvoo viisi villivihannesta, joita kannattaa syödä Moni mysli sisältää paljon rasvaa ja sokeria – ravitsemusterapeutti vertaili kaupan suosittuja myslejä ja löysi terveellisimmät Nokialainen Merja Tuominen-Gialitaki asuu puolet vuodesta Kreetalla ja tietää kaiken oliiviöljystä – Hän oppi kreikkalaisilta keittiötaidon, jota suomalaiset kotikokit hämmästelevät Mitä laittaisi ruoaksi? Kokosimme 200 vaihtoehtoa Arkiruoka, tässä ovat nopeat arjen pelastajat – näillä resepteillä teet puolivalmisteista astetta parempia aterioita Kaura on kiistatta terveellistä, ja sen suosio kasvaa nyt huimaa vauhtia – Tutkimme satoja kauratuotteita ja teimme yllättävän havainnon Lihantuotanto kasvoi viime vuonna – naudanlihan tuotanto oli korkeimmillaan sitten vuoden 2007 Chilin siemenet pitäisi kylvää multaan nyt – tällä konstilla voit lykätä kylvön maaliskuuhun Yritimme leipoa gluteenittoman, vegaanisen, rasvattoman ja ilman valkoista sokeria tehdyn runebergintortun – miltä maistuu torttu, josta on poistettu kaikki Vertailimme kalorimäärät: Tällaisia ovat erilaiset kahden euron välipalat Aiotko vähentää lihansyöntiä? Lue tästä tuhti paketti kasvis- ja vegaanisesta ruoasta, vegeravintoloista ja lihankorvikkeista Tampereen seudulla on tarjolla monenlaisia kursseja kotikokeille – Nyt suosiossa ovat etenkin etnisten ruokien ja kasvisruuan kurssit Jäiset kinkut myydään roimalla alennuksella – kaupan laajentuneet aukiolot auttoivat vähentämään joulunpyhien ruokahävikkiä Tässä kaupassa on Tampereen seudun laadukkain ja monipuolisin ruokakori – Yksi epäkohta toistuu kaupasta toiseen Aamulehden kattavassa vertailussa Suurin hyönteisbuumi romahti vain parissa vuodessa, mutta orivesiläinen ötökkäkokki uskoo suosioon – erikoisia herkkuja kuluu eniten yllättävässä ryhmässä Villikokki Jyrki Tsutsunen kokkaa hämmentäviä annoksia kävyistä ja muurahaisista – Näillä vinkeillä sinäkin valmistat amareton pihlajasta ja jälkkärin männynkävyistä Aamulehden viiniraati löysi harvinaisen edullisen viiden tähden valkoviinin – ”Loisto-ostos tuohon hintaan ja erinomainen vuosikerta” Nokialainen Eeva-Maria Lisko alkoi kehittää omia reseptejä ja laihtui 30 kiloa: näin hän syö Listeriavaara paljastunut useista suomalaistuotteista – hävitä nämä tuotteet Sokerivero on saanut norjalaiset hamstraamaan ennen näkemättömän määrän vadelmaveneitä ja muita karkkeja Ruotsista Korvaatko sinäkin aterioita välipaloilla? – Seurasimme klassikkoevään matkaa navetasta moderniin välipalatehtaaseen, jossa itse tuotetta ei näy missään "Väittely lihantuotannon eroista vie väärään suuntaan" – Suomessakin tarvitaan nopeita muutoksia ruokavalioon jo terveyssyistä, sanoo norjalaisasiantuntija Tämän jutun luettuasi voit vaikka luopua lihasta kokonaan – Katso kattavasta listasta, millaisia lihankorvikkeita on saatavissa, mitä ne maksavat ja miten niitä käytetään Saku Tuominen, onko luomu humpuukia? – Esitimme suositulle ruokakirjailijalle 13 väittämää ruuasta Tamperelaisen Poppamiehen kastikkeet palkittiin Yhdysvalloissa Kasvisproteiinivalikoima kasvaa koko ajan – Näin kokkaat puolessa tunnissa maistuvaa arkiruokaa uusista lihankorvikkeista Umami herättää nälän ja tuo kirjaimellisesti veden kielelle – Nämä täyteläiset umamiburgerit ovat lohturuokaa parhaimmillaan Kiivihedelmästä ja avokadosta tuli konstikkaita tuliaisia: kasvinterveystodistus vaaditaan yhä useammalle Euroopan ulkopuolelta tulevalle kasville Anniina Kotiranta, 22, kyllästyi lihansyöntiin – Nyt pienen yksiön keittokomerossa syntyy vegaaniruokia, joita himoitsee lähes 18 000 Instagram-seuraajaa Tiesitkö, että mitkä tahansa rasiat eivät käy eväiden kuljetukseen ja lämmitykseen mikrossa? – Vältä ainakin näitä tavallisia pakkauksia Kolumni: Pizza senza glutine, kiitos! Näin löysin saapasmaasta keliaakikolle sopivaa evästä Suomalaiset hullaantuivat pihviin, joka teeskentelee olevansa lihaa – Selvitimme, mistä Beyond Burgerissa on kyse ja testasimme, maistuuko pihvi oikeasti lihalta 10 superterveellistä suomalaista ruokaa – torjuvat lihomista, väsymystä, syöpää ja tyypin 2 diabetesta Kuinka monta kananmunaa voi syödä viikossa, voiko grilliruokaa nauttia päivittäin ilman syöpäriskin kasvua ja kuinka monta kuppia kahvia on liikaa? Näin asiantuntijat vastaavat ruokahuoliin Verkkoruokakauppa kasvaa – nopeaa palvelua tavoitellaan robotiikan avulla Ruissadosta tulossa paras 30 vuoteen – vuosi sitten pelättiin jopa leipäpulaa Amerikkalainen filmitähti kuvasi ruoka- ja matkailuohjelmaa Pälkäneellä – hehkuttaa mansikoita: "Herkullisia, kiinteitä, suuria ja maukkaita”